Kövesse őt: Sony Magyarország

4000 darab glitterrel töltött lufi a Sony BRAVIA™ varázslatos reklámjában Több mint 1500 kg színes glittert használtak fel a látványos kisfilmhez

Sajtóközlemény   •   okt. 03, 2016 12:39 CEST

 • A reklám zenéjét egy angol énekes-dalszerző, Tom Odell álmodta meg, aki a Sonyval együttműködve, Cyndi Lauper ‘True Colours’ című dalát dolgozta fel

  A Sony új reklámkampányt indított, amelyben a BRAVIA 4K HDR TV-k elképesztő képminőségét mutatja meg. A tévék amellett, hogy az eddigi legtökéletesebb képélményt kínálják, az Android TV-nek köszönhetően az okos tévézés új élményét nyújtják és a dizájnjuk is lenyűgöző.

  A 4K minőségben forgatott reklám rendezője az amerikai Andre Stringer, aki a DDB Berlinnel együttműködve 4000 lufi és 1500 kg glitter felhasználásával keltett életre egy elhagyott romániai kaszinót.

  Először csak egy lufit látunk az üres épületben, amely szépen lassan megtelik a gömbökkel, majd a film csúcspontjaként a lufik felrobbannak, és színes glitterekkel árasztják el a környezetet.

  A különböző felvételi technikáknak és beállításoknak köszönhetően a készítők maximálisan kiaknázták a 4K HDR-ben rejlő lehetőségeket, hogy teljesen élethűen mutassák meg a hófehér lufik és a színes glitterek lélegzetelállító robbanását.

  A reklámhoz kapcsolódó képeket egy nagy sebességű képekre specializálódott fotós, Fabian Oefner készítette, aki zajszenzort rögzített fényképezőgépéhez, így minden egyes lufi kidurranásakor sikerült elkapnia a pillanatot.

  „Filozófiánk egyik alappillére, hogy mindig kielégítsük az emberek kíváncsiságát, akár a termékeinken, akár reklámjainkon keresztül” – kezdte Shuhei Sugihara, a Sony Europe, Márka- és Termékkommunikáció vezetője.
  „Az új reklámunk követi a BRAVIA eddigi hagyományait: a labdáktól, nyusziktól és virágoktól kezdve, a lufikig és glitterig – a Sony mindig hihetetlen színeket és lenyűgöző képi világot teremtett, hogy megmutassa tévéi sokszínűségét. A kreatív koncepció most is ez volt és reméljük, hogy a nézőket megérintik a gyönyörű képek, amelyek megmutatják, hogy a 4K HDR TV mennyire részletgazdag színeket és kontrasztokat kínál.”
  A Sony-nál komoly hagyománya van a megfelelő reklámzene kiválasztásának is. A legújabb kisfilm kapcsán Tom Odell-lel dolgoztak együtt, aki Cyndi Lauper “True Colors” című dalát dolgozta fel, “True Colours” néven. A reklám zenéjéért és a dal kiadásáért egyaránt a Sony Music felel, a True Colours minden digitális felületen elérhető lesz szeptember 30-tól.

  „Mikor láttam a reklámot az első gondolatom az volt, hogy ez gyönyörű. Nagyon szeretem Andre Stringer munkáját, így alig vártam, hogy a projekt részese lehessek. A True Colours az egyik kedvenc dalom, óriási élmény volt elénekelni és látni, hogy mennyire passzol a videó világához. A dalszöveg különleges üzenetet hordoz; mindig légy önmagad és légy rá büszke, aki vagy. Remélem mindenki, aki meghallgatja, ugyanannyira fogja szeretni, mint én” – mondta el Tom Odell.

  „A forgatás több hét előkészületet és rengeteg energiát igényelt, főként a speciális effektekért és produkcióért felelős partnerektől. A glitterrel egyáltalán nem könnyű dolgozni, és mi a legapróbb szemeken is szerettük volna megmutatni a látványos csillogást” – kezdte Alice Bottaro, a DDB Berlin kreatív igazgatója. „Nagyon szerencsések voltunk, hogy egy ilyen gyönyörű helyen dolgozhattunk: a film közben pedig a nézők is megtapasztalhatják, ahogy az elhagyatott kaszinót újjá éleszti a rengeteg glitter”

  A reklámkampány október elején indul Nagy-Britanniában, Írországban és Németországban. Magyarországon egyelőre nem terveznek televíziós kampányt.

  A Sony új BRAVIA 4K HDR TV modelljei: ZD9, XD93/XD94, XD85, XD83, XD80, XD75, XD70, SD85, és SD80 natív 4K felbontásra képesek, valamint a HD csatornákról származó jeleket közel teljes 4K minőségben jelenítik meg. Több mint 8 millió pixellel, ezek a Sony BRAVIA 4K HDR tévék négyszer akkora élményt és minőséget nyújtanak, mint a Full HD eszközök

  Az új BRAVIA 4K HDR TV-k a legújabb képszabványok, köztük a magas dinamika tartományú (HDR) tartalmak megjelenítésére is képesek. A 4K Ultra HD felbontással együtt, a HDR technológia teljesen megváltoztatja a tévézés eddig ismert élményét.

  A videó itt érhető el:
  https://www.youtube.com/watch?v=_gYdwWxSXBM&feature=youtu.be

 • A Sony-ról

  A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zene és a képalkotás, továbbá a játékok, valamint infokommunikációs termékek területén – mind a foyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony igazán egyedi piaci pozícióját a saját gyártású zenei, mozgóképi tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközei és megoldásai, valamint online szolgáltatásai adják. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 72 milliárd dollar volt a 2016. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/