Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony bejelentette a világ legkisebb kompakt fényképezőgépét széles zoomtartománnyal, 4K videós képességekkel és fejlett képfeldolgozó processzorral

Sajtóközlemény   •   aug. 30, 2018 13:20 CEST

  • Bármilyen körülményhez illő kezelői és felvételi képességek, köztük az Eye AF, elektromos képkereső, [i], érintő fókusz/érintő exponálásiii és elforgatható LCD kijelző

A Sony bemutatta a Cyber-shot® magas zoomtartományú kompakt fényképezőgép termékcsalád legújabb tagjait, a DSC-HX99-et és a DSC-HX95-et.

A HX99 és a HX95 ideális választás lehet azoknak a felhasználóknak, akik olyan fényképezőgépre vágynak, amelyet bármikor, bárhová magukkal vihetnek. Az új modellek a világ legkisebb[ii] vázával rendelkeznek, amelybe a Sony mérnökei egy 24mmi-720mmi széles szuper telefotó zoomobjektívet építettek.A lenyűgöző 4Kii videofelvételi mód mellett mindkét modell tartalmaz egy BIONZ X képfeldolgozó processzort és egy front-end LSI jelfeldolgozót, amelyek akár 10 fps sebességű gyors sorozatfelvételt tesznek lehetővé 155 [iii] felső határú pufferrel.Mindemellett mindkét modell 0,09 [iv] autofókusz sebességre képes.Az elődökhöz képest a két új modell az alábbi hasznos funkciókkal bővült: Eye AF, RAW formátum, érintéses fókusz/érintéses exponálásiii, valamint [v] Bluetooth® kapcsolaton keresztül.

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm nagyítású zoommal és kiváló képminőségű lencsével

A HX99 és a HX95 fényképezőgépek széles zoomtartományra képesek ezért ideálisak lehetnek az utazások, valamint a mindennapi élet megörökítésére. A képstabilizálásról az Optical SteadyShot™ gondoskodik, amely hatékonyan semlegesíti a kézi- vagy telefotó-fotózáskor létrejövő elmosódásokat. A Zoom Asszisztens funkció szabályozza az ideiglenes kizoomolást, ezáltal a felhasználó előtt szélesebb területen jelennek meg a témák a telefotó tartományban is.

Kiváló teljesítmény kompakt házban

A HX99 és a HX95 teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül rögzíti a lenyűgöző 4K videókat, így azokban nem csak a legfinomabb részletek is pontosan kivehetők lesznek, de jelentősen csökken a mintavételezési hibák és a pixelezettség esélye is. Az új modellek a gyorsan mozgó tárgyakat isHD[vi] formátumban, akár 100 fps[vii] sebességgel képesek rögzíteni, amelyekből egy magával ragadó, lassított sorozatfelvétel készíthető az utómunka során.

A fotósoknak egy megbízható és gyors fényképezőgépre van szükségük, ha a tökéletes felvételre törekszenek. Erről gondoskodik a gyors és intelligens AF, amely csupán 0,09 másodpercvi alatt megtalálja a tökéletes fókuszt, valamint a fejlett BIONZ X képfeldolgozó processzor[viii]. A front-end LSI-vel is felszerelt HX99 és a HX95 gyors sorozatfelvételi módja elérheti akár a 10 képkocka/másodperc sebességet (a puffer korlát elérheti akár a 155 felvételt)v. Az új modellek többek között megörökölték az α™ sorozatban is megtalálható, a fotósok által közkedvelt Eye AF technológiát, akik pedig képszerkesztő szoftverrel szeretnék módosítani felvételeiken, azok RAW formátumban is rögzíthetik témáikat. Aggódik az alacsony fényerő okozta esetleges képminőség romlás miatt? A maximum ISO6400[ix] beállításnak köszönhetően kevés fény mellett is kitűnő felvételeket készíthet.

Felhasználóbarát kezelőfelület

A felhasználók visszajelzéseinek eleget téve a Sony a HX90 sorozat esetében is lehetővé tette az érintő fókusz és az érintő exponálás funkciókat, amelyekkel csupán egy érintéssel elérhető a megfelelő fókusz és képrögzítés. A Touch Pad segítségével könnyedén kiválaszthatók a fókuszpontok az OLED Tru-Finder™ fókuszkereső használata közben is. A HX99 irányítógyűrűjével a beállítások nem csak könnyedén testreszabhatók, deolyan funkciók is gyorsan elérhetővé válnak, mint a manuális fókusz vagy a zoomléptetés. A My Menu segítségével a HX99 és a HX95 képes megjeleníteni a legutóbb használt funkciókat, amelyeket akár más, személyre szabott menükhöz is hozzáadhat.

A 180 fokban elforgatható LCD kijelzőnek, valamint a magabiztos fogást és nagyobb stabilitást biztosító markolatnakx köszönhetően könnyedén készíthet szelfit vagy csoportképeket. Bluetooth® kapcsolaton keresztül elérhető a földrajzi adatok begyűjtése funkció is, amely rögzíti az aktuális helyadatokat a csatlakoztatott mobileszközről vii, valamint a Proxy adatátvitel segítségével gyorsan továbbíthatja azokat okostelefonjára, vagy feltöltheti a felhőbe.

Az új Sony Cyber-shot HX99 és HX95 2018 októberétől kapható Európában.

Részletes információkért látogasson el a termékek weboldalára: HX99 / HX95

[i] Csak a DSC-HX99 fényképezőgépen található.

[ii]A beépített képkeresővel és legalább 700 mm-es telefotó objektívvel (35 mm-es formátummal megegyező látószögű) rendelkező, fix lencsés digitális fényképezőgépekhez képest. A 2018. augusztusi sajtóközlemény alapján, amely a Sony vállalati kutatásain alapul.

[iii]Az alábbi beállítások esetén érhető el: "Folyamatos sorozatfelvételi mód: sebesség prioritású sorozatfelvétel" és "Képminőség: Megfelelő”

[iv]CIPA szabvány, az alábbi beállításokkal végzett belső mérések alapján: f=4.25 mm (széles látószög), EV8.5, Program Auto, AF terület: Széles, NTSC mód

[v]A Bluetooth kapcsolathoz az alábbi okostelefon funkciók szükségesek (a 2018. augusztusi sajtóközlemény alapján):

Android: Android 5.0 vagy újabb operációs rendszer, valamint legalább Bluetooth 4.0 támogatás

iPhone/iPad: iPhone 4S vagy újabb típus /3. generációsnál újabb iPad

[vi] Legalább Class 10 besorolású micro SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S™ formátumú mozgóképek rögzítéséhez. A 100Mbps sebességű mozgókép felvételhez UHS-I (U3) szabvány szükséges.

[vii]PAL. 120 fps NTSC módban

[viii]A DSC-HX90 sorozathoz viszonyítva

[ix]ISO bővítéskor az ISO érzékenység beállítás elérhető

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zenei, a videós és a képalkotó eszközök, a játékok, valamint az infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony piacvezető pozícióját a saját gyártású zenei és mozgóképes tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközeinek és megoldásainak, valamint online szolgáltatásainak köszönheti. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 77 milliárd dollár volt a 2018. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/.