Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony bemutatta a díjnyertes Cyber-shot® RX termékcsalád legújabb tagját

Sajtóközlemény   •   okt. 12, 2016 10:35 CEST

A mai napon a Sony bemutatta a híres Cyber-shot RX100 termékcsalád legújabb csúcsmodelljét, az RX100 V kompakt fényképezőgépet (DSC-RX100M5).

A Sony professzionális szintre emeli az autofókusz teljesítményt a kompakt fényképezőgépek piacán. A gyors, fáziseltoláson alapuló hibrid AF rendszerrel felszerelt RX100 V a piacon jelenleg leggyorsabbnak számító 0,05 másodperces[i] élességállítási időveli, valamint 315 AF ponttali rendelkezik, amely lefedi a képmező közel 65 százalékát. A fényképezőgép sorozatfelvételi képességét is továbbfejlesztették: a RX100 V 24 képkocka/másodperc[ii] sebességre képes (ez a kompakt gépek között a világ leggyorsabbjának számíti) teljes, 20.1 megapixeles (becsült effektív pixelszám) felbontásban összesen 150 képfelvételig[iii], a megfelelő autofókusz és automata expozíciós beállítások mellett.

A Sony RX100 V-ben megtalálható a legújabb fejlesztésű, 1.0 típusú, rétegzett áramkörös Exmor RS™ CMOS szenzor DRAM chippel párosítva és egy ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70 mm[iv] ekv. gyújtótávolságú, F1.8 – 2.8 fényerejű zoomoptika. Mindemellett a fényképezőgép fejlett képfeldolgozó processzorral rendelkezik, melyet a Front End” LSI segédprocesszor tesz igazán hatékonnyá, hiszen hozzájárul a gyorsabb adatkiolvasáshoz, az átmeneti tároló kibővítéséhez és az optimális képminőséghez különösen magas ISO érzékenység esetén. A fényképezőgéppel többek között 4K videókat készíthetünk teljes pixel-kiolvasással[v] pixel binning nélkül, valamint szuper slow-motion mozgóképeket- akár 1000 képkocka/másodperc[vi] képfrissítéssel.

Gyors képérzékelés, még gyorsabb felvétel

A Sony RX100 szériában elsőként a legújabb RX100 V modellben található meg a gyors fáziseltoláson alapuló hibrid AF rendszer, amely egyesíti a fáziseltolásos és kontrasztalapú autofókusz előnyeit, ezáltal a fényképezőgép 0.05 másodpercesii élességállítási időre képes. A hihetetlen sebesség és a képmező 65 százalékát lefedő, 315 dedikált pontos AF rendszer biztosítja, hogy a kiszámíthatatlanul mozgó témákról is gyors és precíz felvételek készülhessenek.

Mindemellett az eszköz tartalmaz egy “Front End” LSI segédprocesszort, amely hatékonyan működik együtt a BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral a gyorsabb adatfolyam elérése érdekében. A két jelfeldolgozó egység és a fejlett AF rendszer 24 képkocka/másodperciii sorozatfelvételi sebességet tesz lehetővé teljes, 20.1 megapixeles (becsült effektív pixelszám) felbontásban- 150 képfelvételig iv, AF és automata expozíciós beállítások mellett. Ebben a gyors sorozatfelvételi üzemmódban a kereső elsötétedési ideje minimális, így a nagyszerű pillanatok az események sűrűjében, szinte azonnal megörökíthetőek. A sorozatfelvétel akár csendes üzemmódban is elérhető, ekkor az exponáló hangjelzés nélkülvii működik.

Az RX100 V új fókusz üzemmóddal is bővült (AF-A), amely automatikus váltást tesz lehetővé a folyamatos és egyszeri AF módok között. A felhasználók manuálisan is kiválaszthatják, hogy a képkereső képernyőjén megjelenjenek-e a folyamatos AF és fázisérzékelős AF területek, mialatt véglegesítik a felvételt.

Az RX100 V-ben található egy rendkívül gyors, rázkódás elleni elektronikus zárszerkezet is (1/32000 másodpercig léptethető), amely minimalizálja a gyorsan mozgó tárgyak esetén gyakran előforduló “rolling shutter” effektus okozta hatást. A gyors zárszerkezet segítségével a fényképezőgép tűéles, kristálytiszta képeket készít - széles blendenyílás mellett - akár EV19[vii] fényerőig. A széles blendenyílás és a gyors zárszerkezet segítségével fotózhatunk oly módon, hogy az objektum éles, a háttér viszont elmosódott legyen akár a legszélsőségesebb fényviszonyok között is.

Újdonság az RX100 V-ben, hogy a felhasználók a kezdeti nagyítás mértéke mellett kiválaszthatják, hogy a nagyítás a fókuszpontra vagy a kijelző közepére essen.

Profi filmkészítési funkciók

A kompakt méretű RX100 V mozgókép funkciói a legigényesebb felhasználók igényeit is maximálisan kielégítik.

A 4K felbontású videók esetén gyors és pontos fókuszkövetésre van szükség, amelyről az RX100 V fáziseltoláson alapuló hibrid AF rendszere és fáziseltolásos AF szenzorai gondoskodnak. Felhasználók számára többféle beállítási lehetőségeket kínál az eszköz menürendszere, ahol az AF meghajtási sebessége és követési érzékenysége is igény szerint állítható.

A 4K videofelvételekvi az új RX100 V esetében teljes pixel-kiolvasással és pixel binning nélkül történnek, ezáltal minimálisra szorul a színcsíkok megjelenése (Moiré-effektus) és a pixelezettség, így a legapróbb részletek is kivehetőek. Ezek a magas minőségű felvételek XAVC S formátumban készülnek, amelyek elérhetik akár a 100 Mbps bitrátát is 4K felbontás, valamint az 50 Mbps bitrátát Full HD felbontás[viii] esetén.

Mindemellett az RX100 V olyan további, a professzionális felhasználáshoz elengedhetetlen funkciókat kínál, mint a különböző képprofilok, S-Log2 /S-Gamut színprofilok, vagy a 100p Full HD üzemmód. A kész 4K filmekből tetszőleges képkockákat menthetünk el 8 megapixeles állóképként, amely Full HD felbontás esetén 2 megapixelre korlátozódik.

Az RX100 V-tel az RX100 IV modellnél kétszer hosszabb, akár a normál felvételeknél 40x lassabb videókat[ix] készíthet. A hosszabb időtartam lehetővé teszi, hogy a nagy sebességű, akciódús felvételeken a legapróbb részletek is megfelelő felbontásban és tisztasággal jelenjenek meg.

A felvétel képfrissítése 25 és 50 képkocka/mp között mozog a visszajátszás során, míg felvételkor 250, 500 és 1000 képkocka/mp-es lassított mozgókép is készíthető, igazodva ezzel az optimális sebességhez mozgó tárgyak esetén. A felvételt indító gomb kétállású, kiválaszthatjuk, hogy a gomb megnyomása előtti vagy utáni tartalmat akarjuk-e rögzíteni.

Prémium teljesítmény kompakt méretben

Az új Sony RX100 V kompakt méretének köszönhetően - az RX100 sorozat többi tagjához hasonlóan - kényelmesen illeszkedik zsebünkbe. A nagy kontrasztú, 2.35 millió pontos XGA OLED Tru-Finder™ elektronikus kereső valósághű előnézeti képet és lejátszási funkciókat garantál. Fotózáskor az EVF igény szerint felnyitható a vázból. A fényképezőgép lencséje ZEISS® T* bevonatú, amely hozzájárul a részletgazdagsághoz és a kontraszthoz.

A Sony RX100 V támogatja aWi-Fi® és NFC™ vezeték nélküli technológiákat, valamint a Sony egyre bővülő PlayMemories applikációival is kompatibilis. További információkért látogasson el a www.sony.net/pmca weboldalra.

Fontos újdonság, hogy a felhasználók ezúttal megadhatják az elmentett állományok első három karakterét, ezáltal a képek és videók közötti keresés és elrendezés minden eddiginél gyorsabb és egyszerűbb.

Az MPK-URX100A búvártok és egyéb kiegészítők megvásárolhatók a Sony RX100 széria termékeihez, köztük az RX100 V–höz is. Az MPK-URX100A vízálló tokot kifejezetten az RX100 sorozat számára fejlesztették ki, mellyel az eszközök akár 40 méter mélységig működőképesek.

Elérhetőség

Az új Sony Cyber-shot RX100 V (DSC-RX100M5) kompakt fényképezőgép és az MPK-URX100A vízálló tok novembertől kapható Európában. További termékinformációért látogasson el weboldalunkra: http://www.sony.hu/

További tartalmakért látogasson el a Sony Photo Gallery weboldalra vagy a Sony Youtube csatornájára.

[i]A mérés a CIPA irányelveknek megfelelően, belső mérési módszer alapján, f=8.8mm (széles teleobjektívvel), EV4.7 fényérték mellett, Automatikus program, Fókuszmód: AF-A, AF terület: Széles beállítások esetén

[ii] Sorozatfelvétel mód: Hi bekapcsolásakor.

[iii] Sorozatfelvétel mód: Hi és Képminőség: Finom beállítások mellett.

[iv]35mm-el egyenlő érték

[v]A sorozatfelvétel körülbelül 5 percig elérhető. A rendelkezésre álló időtartam változhat a felvételi körülmények függvényében.

[vi]A csendes üzemmód a "Zártípus: Elektromos” és az “Audiojel: Kikapcsolva” beállításokkal érhető el.

[vii]Beépített ND szűrő segítségével.

[viii]Legalább Class 10 besorolású SDHC/SDXC memóriakártyaszükséges a XAVC S formátumban való rögzítéshez és UHS Speed Class 3 szükséges a 100Mbps bitráta sebesség eléréséhez

[ix]Lassított felvételkészítés esetén hang nem rögzíthető. Legalább Class 10 besorolású SDHC/SDXC memóriakártya szükséges.

A Sony-ról:

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zene és képalkotás, továbbá a játékok, valamint infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony igazán egyedi piaci pozícióját a saját gyártású zenei, mozgóképi tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközei és megoldásai, valamint online szolgáltatásai adják. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 72 milliárd dollár volt a 2016. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/