Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony bemutatta a világ legstrapabíróbb és leggyorsabb SD kártyáját

Sajtóközlemény   •   aug. 28, 2018 14:05 CEST

 • IPX8-szintű védettség a nedvesség és IP6X-szintű védettség a por és egyéb szennyeződések ellen
 • Tartsa biztonságban adatait az SD Scan Utility és File Rescue Software segédprogramokkal

  A Sony bejelentette a hordozható adattárolók legújabb mérföldkövét, az SF-G series TOUGH specificationUHS-II besorolású memóriakártya sorozatot, amely azoknak a fotósoknak készült, akik fotóik maximális biztonságára törekednek akkor is, ha SD kártyáikat kiveszik a fényképezőgépükből. Az új SF-G series TOUGH specification ötvözi a világ leggyorsabb olvasási és írási sebességét, mindezt egy olyan egyedülállóan strapabíró kialakításban, amely 180N erőhatásig elhajlíthatatlan, és akár 5 méteres zuhanásig ütésálló. Azoknak a fotósoknak, akik a tökéletes felvételért a végsőkig elmennek jó hír, hogy SF-G series TOUGH specification SD kártyák IPX8 védettségű víz- és IP6X védettségű porállósággal rendelkeznek.

  Az új SF-G series TOUGH specification SD kártya 18x erősebb, mint egy általános SD szabványú[i] termék. A világ első egy elemből álló SD kártyája (üres hely nélkül a belső szerkezetben) egy rendkívül kemény és ellenálló anyagból készült, míg egy általános SD kártya egy 3 részből felépülő vékony anyagból állnak, és így jóval nagyobb a sérülés veszélye. A különleges felépítés véd az általános fizikai behatások ellen is, amelyek már hatással lehetnek az általános SD kártyák működésére, így a töredező műanyag burkolat vagy a beragadó mechanikus írásvédelmi zár többé nem okozhat gondot. Ezt a magasfokú védelmet úgy érték el, hogy a világon elsőként ezek az SD kártyák nem rendelkeznek érintkezőkkel és nincs rajtuk mechanikus írásvédelmi zár sem. A Sony mérnökei a mechanikus és törékeny alkatrészek eltávolításának köszönhetően az SF-G series TOUGH specification SD kártyákat még ellenállóbbá tették a hajlítások ellen, így azok nem csak strapabíróak, de rendkívül időtállók is. Az egy elemből álló, zárt felépítésű kártyákba vízcsepp, por vagy egyéb szennyeződés sem kerülhet, köszönhetően a legmagasabb szintű víz- (IPX8) és por elleni (IP6X) védelemnek.

  Használja ki a fényképezőgépében rejlő erőt
  A Sony full-frame tükör nélküli fényképezőgépei (például az α9 és az α7 sorozat) egyre nagyobb teljesítményre képesek mind az állóképek, mind a videók felvétele közben. Ezeknek a csúcstechnológiás fényképezőgépeknek hasonló minőségű és sebességű memóriakártyákra van szükségük, hogy maximalizálni tudják teljesítményüket.Manapság a professzionális fotósok egyre inkább előnyben részesítik az SD kártyákat, és elvárják, hogy az megbízható és tartós legyen. A világ leggyorsabb írási sebességének (akár 299MB/mp) köszönhetően a puffer törlésének ideje minimálisra csökkent, így a fotós szinte annyi fényképet készíthet másodpercenként, amennyire csak szüksége van. Az SF-G series TOUGH specification memóriakártya mindemellett támogatja a leggyorsabb videofelvételezési sebességkategóriát, a V90-et, így ideális választás lehet nagy felbontású videók rögzítéséhez.

  Az SF-G series TOUGHspecification akár 300MB/mp olvasási sebességének köszönhetően nagy mennyiségű fotó és videófájl küldése és továbbítása is rendkívül egyszerű. A világ leggyorsabb olvasási sebességének hála az utómunkával járó feladatokra szánt idő drámaian lecsökken. Hogy még jobban megfeleljen a felhasználók megnövekedett igényeinek, az SF-G series TOUGH specificationmemóriakártyákat sárga fényezéssel látták el, hogy a sötétben vagy kevés fényben dolgozó fotósok is könnyedén észrevehessék.

  Maximális adatbiztonság
  Az SF-G TOUGH SD kártya többek között olyan extra funkciókkal is megkönnyíti a fotósok munkáját, mint az SD Scan Utility szoftver, amellyel az eszköz aktuális állapota egyszerűen ellenőrizhető. A File Rescue Software-el[ii] a véletlenül törölt adatok és fotók is könnyedén visszanyerhetők. A maximális védelem és adatbiztonság érdekében az SF-G TOUGH memóriakártyák ellenállnak a röntgen-sugárzásnak, a mágnesességnek, az elektromos kisüléseknek, a szélsőséges hőmérsékletnek és az UV sugárzásnak.

  Elérhetőség
  Az SF-G TOUGH memóriakártyák októbertől érhetők el Európában 32GB, 64GB és 128GB méretben. Részletes információkért látogasson el a termék weboldalára: http://www.sony.net/sfgt/

  [1] A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján a széles piacra szánt memóriakártyák között.
  [2] Akár 18x nagyobb ellenálló képesség egy átlagos SD kártya 10N-os hajlításelleni védelméhez képest
  [3] Akár 180N erőhatásig hajlításálló
  [4] Akár 5 m magasságig ütésálló
  [5] A 2.1 mm vastag SD kártyák piacán. Az érintkező nélküli kártya specifikációja megegyezik a szabványos méretű SD kártya 6.0 verziójú mechanikus leírásával. A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján.
  [6] A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján.
  [7] A Sony vállalati tesztjei alapján. Az átviteli sebesség a fogadó termék típusa, telepített operációs rendszere és felhasználási körülményei alapján változhat.A termék maximális sebességének kihasználásához UHS-II szabványt támogató eszköz szükséges.A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján.
  [8]IP68 szabványnak megfelelő védelem. 100%-os védelem sem a kártyára, sem a kártyán tárolt adatokra nem garantált.
  [9] Míg egy átlagos SD kártya 10N, addig az SF-G TOUGH kártya 180N erőhatást is kibír.
  [10] Letölthető a Sony terméktámogatási weboldaláról

 • A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zenei, a videós és a képalkotó eszközök, a játékok, valamint az infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony piacvezető pozícióját a saját gyártású zenei és mozgóképes tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközeinek és megoldásainak, valamint online szolgáltatásainak köszönheti. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 77 milliárd dollár volt a 2018. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/.