Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony bővíti a Signature Series termékcsaládot

Sajtóközlemény   •   aug. 30, 2018 13:20 CEST

A Sony bemutatta a Signature Series legújabb két tagját, az IER-Z1R vezeték nélküli fejhallgatót és a DMP-Z1 digitális lejátszót. A termékek több évtizedes szaktudásból építkeztek, így tükrözik a Sony tökéletes hangzás iránti törekvéseit. A Signature Series a hangzást az audio élmény teljesen új szintjére fejleszti — a hallástól az érzés felé.

A Signature hangzás

A Sony a Signature Series révén egy minden elődjét felülmúló termékcsaládot hozott létre. A tökéletes hanglejátszás érdekében minden apró zenei rezdülés megkülönböztethető — még a természetesen elhalványuló zenei hangok csenddé válása is. A Signature Series új terméksorozata lenyűgözően hiteles, határozottan tiszta és markáns hanglejátszást biztosít, amely során még a mikrohangok finomságai és apró árnyalatai, valamint a magasabb dinamikájú nagyobb terjedelmű skálák is reprodukálhatóak.

IER-Z1R Signature vezeték nélküli fejhallgató

 • Nagy felbontású audio révén kivételes hangminőséget biztosít
 • 5 mm-es dinamikus meghajtóból, valamint 12 mm-es ötvözött magnézium membránú dinamikus és ötvözött magnézium membránú kiegyensúlyozott forgórész (KA) elemekből álló HD hibrid meghajtórendszer
 • Letisztult fázisú struktúra a pontos képkivetítéshez
 • A foglalat a tökéletes kényelem érdekében, előre kialakított fülre akasztható headset-et és különböző típusú, optimálisan felilleszthető fülhallgatókat tartalmaz
 • Ötvözött cirkónium külső foglalat, gyöngymintás képernyővel
 • Aprólékos kidolgozás és japán tervezés, kiváló minőségű anyagok felhasználásával megalkotott audio mestermű

Kifinomult hangzás és nagyszerű illeszkedés

A magával ragadó zenei élményt nyújtó IER-Z1R fejhallgatók három, újonnan kialakított meghajtóból álló HD hibrid rendszerre épülnek. A meghajtóegység hangzása, minősége és állandósága kritikus fontosságúak. A Sony saját tervezésű driver-jeinek egyik előnye, hogy jellemzően a tervezési szakasztól a késztermék fázisig az állandó hangzás megőrzését biztosítják.

A legjobb minőségű anyagok felhasználásával

Az 5 mm-es dinamikus meghajtót újonnan kifejlesztett alumíniummal bevont LCP (folyadékkristályos polimer) membránnal és külső mágneses áramkörrel készítették. Ezzel lehetővé vált, hogy akár 100 kHz-ig terjedő ideális válaszfrekvenciát reprodukálhasson. Az 5 mm-es dinamikus meghajtót stratégiai módon a hangcsatornával szemben koaxiálisan helyezték el, hogy a hangot tökéletesen egyenesen a hallgató fülcsatornájába továbbítsa. A 100 kHz-ig terjedő válaszfrekvencia egy élő koncertcsarnok légkörének élményét nyújtja a hallgatóknak minden élethelyzetben.

A 12mm-es dinamikus meghajtó membránját egy könnyű, de nagyon szilárd magnéziumötvözet kupola fedi. A kupola széle alumíniummal borított LCP-ből készült, amely rugalmasságot biztosít az optimális basszus lejátszására és a magas belső szintsüllyedésre. Az anyagok harmonikusan kifinomult részleteket és kristálytiszta hangzást garantálnak a hallgatók számára.

Emellett a magas terjedelmű hangok reprodukálására szolgáló kiegyensúlyozott forgórésszel ellátott hangszóró egység membránja magnéziumötvözetből készült. Az újonnan kifejlesztett ezüstbevonatú réz lengőtekerccsel és az arannyal futtatott terminálokkal együtt a kiegyensúlyozott forgórésszel ellátott hangszóró egység egészen a legalacsonyabb rezgésszintű jelekig képes a hangokat hitelesen visszaadni.

Az IER-Z1R tökéletesen kontrollált akusztikáját egy magnéziumötvözet tel borított, belső foglalaton alapuló kifinomult fázisú rendszer biztosítja, amely a hallgatóknak természetes hangzást nyújt, korábban soha nem tapasztalt pontosságú megjelenítés kíséretében. Mindhárom meghajtó; az 5mm-es dinamikus, a 12mm-es dinamikus és a kiegyensúlyozott armatúrájú egység egyaránt az optimális hangcsatornaként funkcionáló belső foglalatba épül. Az egyes meghajtókból származó hangok beágyazódnak a hangcsatornába, ami ideális ütemű választ és teljes elválasztást biztosít. A magnéziumötvözet magas szilárdságának és belső süllyedésének köszönhetően megszünteti a szükségtelen rezgést.

Fejlett hangérzet-tér ellenőrző technológia alkalmazásával a meghajtók hátoldalán a légáramlás is kifinomultan nyomon követhető. A szellőzés is pontosan ellenőrzött, a meghajtóegység mögötti kiterjesztett akusztikus üreg egy akusztikus csőhöz kapcsolódik. A kizárólag a Sony-ra jellemző hangkontroll módszernek köszönhetően gazdag és természetes középtartománybeli színtér tárul elénk, kiegyensúlyozott, alacsonytól magas frekvenciákig terjedő válaszfrekvencia és zavartalan hanglejátszás kíséretében.

Magas minőségű alkotóelemekkel megtervezett hálózat

Az IER-Z1R-hez a Sony speciális, keresztezett vezetékhálózatokhoz kapcsolódó audio fokozatú filmkondenzátort használt fel, így biztosítva az alacsony torzítással járó kifinomult hangzást. A filmkondenzátort számos hallgatási teszt alapján fejlesztette ki. Ezen felül, a Sony saját kialakítású speciális audio fokozatú forrasztóanyagát szintén hasznosította, így minimalizálva a veszteséget a jelcsatornában.

Magas hangminőséget biztosító kiegyensúlyozott kapcsolat

A magas hangminőséget nyújtó zavartalan kapcsolatot a biztosított 5 pólusú 4,4 mm-es kiegyensúlyozott standard kábel vagy a hozzá tartozó kábelek garantálják. A kábel ezüst bevonatú OFC-ből (oxigénmentes rézből) készült. A Sony a hálózat és a terminál bevonati struktúráját egy mágnes-mentes burkolatú felszín alapanyagot felváltva arannyá nemesítette. Ez teszi lehetővé, hogy a jeláramlás zavartalan lehessen.

A felhasznált kábel természetes selyemszálat is tartalmaz, amely csökkenti az érintéssel járó zajokat, egyben szigetelőként is szolgál és csillapítja a rezgést. A termékhez tartozó kábelben sodrott fém érpár is található, mely csökkenti a jelátviteli veszteséget, így a jel tisztasága megmarad és megfelelő magas felbontású hangzást nyújt. Ezen felül a kiegészítő, KIMBER KABLE® által finomított kábel szintén elérhető[1] és használata magas felbontású hangzást tesz lehetővé.

A kényelem kulcsfontosságú

A több évtizedes kutatások alatt felhalmozott fülforma-adatbázis alapján, az IER-Z1R-t 13 féle fejhallgatóval (6 tripla kényelmi fejhallgató változat és 7 hibrid fejhallgató változat) és előre kialakított speciális fülre illeszthető headsetjeinek köszönhetően kényelmes, mégis stabil viselet. A különleges fejhallgató cirkónium ötvözete növeli a készülék keménységét, korrózióállóságát és tartósságát. Az IER-Z1R képernyőjének elegáns gyöngymintája révén a fejhallgató első pillantásra megkülönböztethető. Az IER-Z1R Japán képzett kézműveseinek aprólékos, kizárólag a legkifinomultabb csúcsminőségű anyagokat felhasználó munkáját dícséri. Így lehetségessé válik, hogy a zenekedvelők teljesen elmélyülhessenek kedvenc dalaikban, pontosan ahogyan azt a művészek és a hangmérnökök elképzelték.

DMP-Z1 Signature Series Digitális Zenelejátszó

 • Kivételes hangminőséget biztosít magas felbontású audióval 11,2 MHz-ig DSD Native kompatibilis két és egy oldalon egyaránt
 • Digitális zenelejátszó, integrált elemmel és magas minőségi fejhallgató erősítővel
 • “Első osztályú” hangminőség és fejhallgatóteljesítmény, A Sony által egyedileg kialakított aranyba foglalt tekerhető hangerőállító duális DAC-val és analóg erősítővel
 • Öt elemre épülő független elemrendszer
 • H-alakú alumínium alváz és optimalizált audiokör tervezés
 • 256GB beépített tárhely duális mikro SD elemekkel

Magas felbontású hangzás a DMP-Z1 zenelejátszóval

A kiemelkedően magas minőségű hangzást, a prémium tervezést és a felhasználóbarátságot ötvöző DMP-Z1 minőségi zenelejátszó csúcsszínvonalú, megbízható hangzással fokozza a fejhallgató erejét és kirobbanó energiát varázsol oda, ahová csak szeretnénk. Új csúcshangminőséget megcélozva, a DMP-Z1 optimális magas felbontású audio lejátszást (az eredeti 11.2MHz/PCM 384 kHz/32bit DSD-ig terjedően) és mintegy 1500mW (16Ω) fejhallgató teljesítményt biztosít, így járul hozzá a személyes, prémium zenei élményhez.

Az audiojel közvetlenül a hangerőszabályzón halad keresztül, így befolyásolja a hangminőséget. Ez az audiotervezés egyik legfontosabb szempontja. A DMP-Z1 magas színvonalú analóg tekerhető hangerőszabályzóját a Sony alakította ki. Réz és aranybevonatú, a hangerőt négy különböző jelcsatornán keresztül vezeti (L+ / L- / R+ / R-). Ez biztosítja a jeltisztaságot és azt, hogy a DMP-Z1 transzparens és tiszta beszédet közvetít. Az összes audioforrásból származó információ, köztük az alacsonyabb hangerőszintűek összegyűjtésével maximalizálja a DAC chip teljesítményét.

A DMP-Z1 duális DAC-t és analóg erősítőt tartalmaz, így biztosítva a ma teljesítményt és a kiemelkedő színvonalú hangzást. Egyesíti az Asahi Kasei Microdevices AK4497EQ DAC Chip-et, a világhírű DAC IC-t és a TI TPA6120A2 amp chip-et, valamint a szintén széles körben elterjedt fejhallgató erősítő IC-t.

Független áramellátó rendszer

A DMP-Z1 önálló áramellátó rendszere összesen öt elemet használ, ezzel független és stabil energiát biztosít mind a digitális, mind az analóg blokk számára. Az önálló analóg elem egy egyszerű áramkörön alapul, és a fejhallgató erősítőt tiszta árammal látja el. Ezáltal az elemes üzemmód zajmentes, tiszta és erőteljes hangzást biztosít. A felhasználók a készüléken a lejátszási forrást könnyen át tudják állítani áramról elemre, csak a Battery (Elem) vagy az AC (Áram) gombot kell megnyomniuk a DMP-Z1 érintéses felhasználói felületén.

H-alakú alumínium héjszerkezetű alváz & keret

A DMP-Z1 H-alakú alumínium alváza a magas szilárdságú, rezgéscsillapító és az ellenállást csökkentő keretrendszert védi, így járul hozzá a tiszta és erőteljes alacsony frekvenciájú teljesítményhez. Emellett az erősítőtáblát a H-alakú alváz választja el a főtáblától, ami tovább csökkenti a zajokat, ezáltal befolyásolja a hangzás minőségét. Az elszigetelés blokkolja a zajt és az alvázzal való összeköttetés révén minden táblán teret biztosít a területhez történő csatlakozáshoz. Mindez lehetővé teszi, hogy a hallgatónak torzításmentes transzparens hangélményben legyen része.

A Te zenéd a Te utad

A digitális zenelejátszók körében első alkalommal szabhatják személyre a hallgatók kedvenc tartalmaikat a DSD Újrakeverő Motor révén, amely segítségével a felhasználók minden PCM zenei forrásukat DSD 5.6MHz-cé konvertálhatják. A DSD Újrakeverő Motor a felhasználói felületen könnyen ki- vagy bekapcsolható. Az újonnan kifejlesztett Vinil Processzor alkalmazás a vinil playback-re egyedülállóan jellemző akusztikus hatásokat éleszti újra. Közéjük tartozik a lejátszó-rezonancia, amikor a hangszórók és lejátszók közötti akusztikus visszacsatolásnak köszönhetően, a kis felületi zajok és a gazdag hangzásforma révén az érzékenység kifinomulása figyelhető meg.

A DMP-Z1-hez hozzátartozik az újonnan kifejlesztett DSEE HX™ is, amelynek javított algoritmusa támogatja és kiegészíti a magas tartományok megszólaltatásának képességét. Az AI gépi tanulási technológiának köszönhetően a felhasználóknak nem kell kiválasztaniuk a javítás típusát, ehelyett ez valós idejű információelemzés alapján automatikusan kerül kijelölésre.

Prémium tervezés

A termék tükörsimaságú alumínium fedőlapja, pörgős alumínium lejátszás- irányító gombjai és aranybevonatú analóg tekerhető hangerőszabályzója révén a DMP-Z1 fényesen csillogó prémium tervezése minden alkotóelemén keresztül elsőosztályú luxust testesít meg. Duális mikro SD kártya-foglalatainak, 256 GB-os belső tárhelyének, C™- típusú USB kapcsolatának és BLUETOOTH® vevőjének köszönhetően a DMP-Z1 hatékony felhasználhatósága egyszerű működtethetőségével ötvöződik.

A termékek pontos leírásáért kérjük látogasson el az alábbi weboldalakra:

https://www.sony.co.uk/electronics/walkman/dmp-z1

https://www.sony.co.uk/electronics/in-ear-headphones/ier-z1r

További Sony híreket találhat a http://presscentre.sony.hu/ weboldalon.

[1] Az elérhetőség országonként változik

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zenei, a videós és a képalkotó eszközök, a játékok, valamint az infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony piacvezető pozícióját a saját gyártású zenei és mozgóképes tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközeinek és megoldásainak, valamint online szolgáltatásainak köszönheti. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 77 milliárd dollár volt a 2018. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/.