Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony három új videokamerát mutatott be, amelyek a 273 pontos fázisérzékeléses AF-érzékelőnek köszönhetően lenyűgöző automatikus élességállítást és 4K HDR felvételek lehetőségét kínálják

Sajtóközlemény   •   szept. 19, 2017 10:25 CEST

A Sony bemutatta három új 4K HDR¹ videokameráját: az XDCAM® PXW-Z90, az NXCAM ®HXR-NX80 és a Handycam® FDR-AX700 modellt. A Sony forradalmi Fast Hybrid AF rendszerét tartalmazó három új kamera a filmfelvételre optimalizált gyors és megbízható automatikus élességállítás funkciót és az 1.0 típusú rétegelt Exmor RS CMOS képérzékelőt társítva képesek lenyűgöző képtisztaságot és változatos filmrögzítési funkciókat biztosítani. Mind a három új kamera támogatja az azonnali HDR (nagy dinamikatartományú) munkafolyamatot, amely segítségével a felhasználók minimális utómunkával készíthetnek különböző tartalomkészítési módokhoz és applikációkhoz alkalmas, lélegzetelállító HDR-tartalmakat.

A Fast Hybrid AF rendszer rendkívül pontos élességállítást és követést biztosít a felvételkészítés során, amely a felvételi terület kb. 84%-át lefedő 273 fázisérzékeléses AF-pontnak, az autofókusz pontok magas sűrűségű elhelyezésének és egy újonnan kifejlesztett AF-algoritmusnak köszönhetően válik lehetővé. Ez jelentősen megkönnyíti az élességállítást, különösen, amikor 4K filmek rögzítésekor nagyon pontos fókuszálásra van szükség. Filmfelvételi módban a fázisérzékeléses AF-fókuszpontok megjelenése a fókuszban lévő területet jelöli, így a felhasználók könnyen figyelhetik a fókuszban lévő témát. Az új kamerák nagy felbontású OLED képkeresőt (0.39 típusú OLED, 2359 ezer pont) és fejlett érintőképernyős működést lehetővé tevő 3.5 típusú nagyméretű LCD-kijelzőt (1555 ezer pont) tartalmaznak, amellyel a fókusz gyorsan átállítható az egyik témáról egy másikra, miközben az AF Drive Speed (AF meghajtósebesség), a Tracking Depth Range (követési mélység tartománya) és a Subject Switching Sensitivity (témaváltás érzékenysége) a különböző témák és tartalomstílusok függvényében szabadon konfigurálható.

Az új kamerák – azonnali HDR-munkafolyamatot lehetővé téve – támogatják a 4K HDR felvételt HLG-vel (Hybrid Log-Gamma). Ennek köszönhetően kevesebb utómunka szükséges és kiváló minőségű HDR-tartalom állítható elő fényelés nélkül, amely legtöbbször fejlett technikai és szakmai felkészültséget igényel. A változatos filmfelvétel lehetőségét a következő fontos technológiai jellemzők is támogatják:

 • 4K teljes pixelkiolvasás pixelösszevonás nélkül a továbbfejlesztett BIONZ X™ képfeldolgozó motor segítségével
 • Szuperlassított felvétel 960 fps-ig , amely a kézi kamerák között ágazatvezető jellemző és lassított és gyorsított full HD-felvétel 120 fps-ig
 • S-Log3/S-Gamut3 opció, amellyel a felhasználók saját igényeik szerint hozhatják létre és alakíthatják a képeket.
 • 29mm-es (35 EQ) nagylátószögű ZEISS® Vario-Sonnar T* 12-szeres optikai zoomobjektív és 18-szoros Clear Image Zoom
 • Kisebb képtorzítás (rolling shutter phenomenon) a hagyományos modellekhez képest mozgó téma felvétele közben
 • Munkafolyamati hatékonyságot biztosító előnyök közé tartozik a proxy rögzítés, a memóriaváltásos rögzítés és az egyidejű háttérmentéses rögzítés, az új kamerák dupla memóriakártya-nyílásának és a TC (időkód)/UB (kamera azonosítás) által támogatott többkamerás működési opciónak köszönhetően. A három új kamera REMOTE termináljai, Multi-Interface Shoe™ multifunkciós aljzata és „A“ típusú HDMI-je is az optimális működtetést segítik.

  „Az a határozott célunk, hogy minden ügyfelünk számára lehetőséget biztosítsunk arra, hogy csodálatos történeteket tudjanak elmesélni, legyen szó ügyfélről, egy újságíróról, aki éppen egy nagy jelentőségű hírről számol be kint a terepen, vagy egy szabadúszó filmesről, akinek szoros határidőre kell befejeznie egy egynapos vállalati megbízást“ – mondta James Leach, a Sony Professional Solutions Europe európai termékmenedzsere. „Az új kézi kamerákat éppen ezekre a helyzetekre terveztük. A fókuszálással kapcsolatos feladatok minimalizálásával és az utómunkálati folyamatok egyértelműsítésével segítünk abban, hogy a felhasználók arra összpontosíthassanak, amiben a legjobbak, és ez nem más, mint a történetmesélés.”

  A sorozat minden tagjára jellemző fő tulajdonságok mellett az XDCAM® PXW-Z90 és az NXCAM® HXR-NX80 dupla XLR-audiobemenetettel és levehető fogantyúval rendelkeznek, illetve elérhető velük a Content Browser Mobile, egy támogató okostelefon-alkalmazás, amely a kamera Wi-Fi® kapcsolaton keresztüli ellenőrzését és távvezérlését, valamint több kamera között a vezeték nélküli időkód-szinkronizálást teszi lehetővé.

  A PXW-Z90 modell a műsorszóráshoz kapcsolódó követelmények kielégítésére alkalmas több jellemzőt is kínál, pl. a hagyományos MPEG2HD9 formátum mellett az XAVC® formátumú rögzítést, amellyel 4:2:2 10 biten (HD) és 4:2:0 8 biten (QFHD) kiváló minőségű felvételek készíthetők, a meglévő műsorszóró berendezésekkel való kompatibilitást biztosító 3G SDI-csatlakoztathatóságot, valamint a hírközvetítést segítő hálózati funkciókat, pl. az iXDCAM® airrel, a Sony felhőalapú ENG előfizetési szolgáltatásával való kompatibilitást.

  Az NXCAM® HXR-NX80 és a Handycam® FDR-AX700 támogatja az XAVC S®-t , az XACV kiterjesztett formátumát, amellyel a felhasználók nagy felbontású 4K2 filmeket készíthetnek.

  Az XDCAM® PXW-Z90 és az NXCAM® HXR-NX80 decemberben, a Handycam® FDR-AX700 októberben kerül forgalomba. További információk a Sony-ról a https://www.sony.hu/pro/hub/home

  honlapon vagy az IBC 2017 13.A10 standján.

  #SonyIBC17

  További információk a http://pro.sony.eu honlapon

  Kövessen minket a Twitteren: @SonyProEurope / https://twitter.com/SonyProEurope!

  A Sony Corporation-ről

  A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be az audio-, video-, képalkotási, valamint az infokommunikációs eszközök, a játékok és információtechnológiai termékek területén - mind a fogyasztói, mind a professzionális szegmensben. Saját gyártású zenei, képi és interaktív tartalmainak, valamint online megoldásainak köszönheti egyedi piaci pozícióját a Sony a világ vezető elektronikai és szórakoztatóipari vállalatai között. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 76 milliárd dollár volt a 2017. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A vállalat nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/