Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony kibővíti Full frame objektív kínálatát az új, 70-300 mm-es, nagy felbontású zoomobjektívvel és az 50 mm-es, F1.8-as fényerejű prímobjektívvel

Sajtóközlemény   •   ápr. 11, 2016 11:57 CEST

sony_sel50f18f_full_frame_lens

A Sony bemutatta az E-bajonettes fényképezőkhöz készült két új full frame objektívjét, az FE 70-300 mm F4.5-5.6 G OSS zoomobjektívet és az 50 mm F1.8 prímobjektívet.

Az FE 70-300 mm F4.5-5.6 G OSS zoomobjektív az első a Sony E-bajonettes objektívek sorában, amely eléri a 300 mm-es gyújtótávolságot, és képes végig nagy felbontást és kiváló optikai teljesítményt is nyújtani. Az új 50 mm F1.8 pedig kompakt, könnyű és megfizethető kiegészítő azok számára, akik elérhető áron szeretnék megtapasztalni a nagy blendés prímobjektívek előnyeit.

Új FE 70-300 mm F4.5 – 5.6 G OSS zoomobjektív

A Sony legmesszebbreelérő E-bajonettes objektívjeként az új FE 70-300 mm F4.5 – 5.6 G OSS zoomobjektív (SEL70300G modell) a legkorszerűbb dizájnt követi négy homorú, két ED (extra-alacsony szórású) lencsetaggal és a Sony Nano AR bevonatával, melyek tökéletesen együttműködve hatékonyan szorítják vissza a fény- és színelváltozásokat.

Az új zoomobjektív készíti a legjobb közeli felvételeket a saját kategóriájában, hiszen kevesebb, mint 0.9 m minimum fókusz távolsággal és 0.31x maximális nagyítással rendelkezik, ennek köszönhetően tökéletes telemakrofelvételek készítéséhez. Ez a kiváló képessége a saroktól sarokig éles teljesítményében is megnyilvánul.

A sokoldalú zoomobjektív beépített optikai SteadyShot képstabilizáló rendszerrel is rendelkezik, ami segít kiszűrni a rázkódást állvány nélküli felvételkészítéskor. Emellett az új SEL70300G modellben az autofókusz gyorsan, simán és nyugodtan képes dolgozni; a szerkezet emellett por- és páraálló, így embert próbáló környezeti viszonyok között is képes megbízhatóan teljesíteni.

Új FE 50 mm F1.8 prímobjektív

Kevesebb, mint 192 grammos súlyával az új, könnyített FE 50 mm F1.8 prímobjektív (SEL50F18F modell) a teljesítmény és a kompakt méret kiváló ötvözetét nyújtja, így tökéletes választás a hobbifotósok és -videósok számára, akik a széles blendéjű objektívek előnyeire vágynak megfizethető áron.

Az objektívet olyan új dizájnnal tervezték, ahol egy homorú elem hatékonyan kompenzál bármilyen elváltozást. Emellett rendelkezik egy maximum F1.8-as fényerejű, kör alakú blendével is, amellyel gyönyörű bokeh hatást érhetünk el, az alany szinte kiugrik a fókusz nélküli, egybeolvadó háttérből. A teherbírás növelése érdekében, az új prímobjektívet szilárd fém burkolattal látták el.

Az új FE 70-300 mm F4.5 – 5.6 G OSS zoomobjektív Európában áprilistól lesz megvásárolható.

Az új FE 50 mm F1.8 prímobjektív szintén áprilistól lesz elérhető Európában.  

A Sony-ról:

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zene és képalkotás, továbbá a játékok, valamint infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony igazán egyedi piaci pozícióját a saját gyártású zenei, mozgóképi tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközei és megoldásai, valamint online szolgáltatásai adják. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 68 milliárd dollár volt a 2015. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/