Kövesse őt: Sony Magyarország

Az új Sony BRAVIA 4K HDR TV-k hamarosan megérkeznek Európába

Sajtóközlemény   •   júl. 20, 2016 20:13 CEST

A Sony bejelentette, hogy hamarosan 5 új 4K HDR televíziója (XD83, XD80, XD75, XD70 és SD80) lesz elérhető. A különböző szobaméretekhez és felhasználói igényekhez kialakított Sony BRAVIA 4K HDR TV-k minden eddiginél jobb 4K élményt biztosítanak, ráadásul képesek közel 4K felbontásúra konvertálni az egyszerű HD forrású adásokat is. Több mint 8 millió pixeles felbontásukkal a Sony BRAVIA 4K HDR TV-k elképesztő részletgazdagságot és képminőséget biztosítanak, több mint négyszeresére növelve a korábbi Full HD televíziók teljesítményét. A Sony egyedülálló 4K technológiájának köszönhetően a filmek, tv-show-k, és fotók vagy akár az okostelefonról átküldött egyéb tartalmak is sokkal jobb minőségben élvezhetők. A 4K X-RealityTM PRO például döbbenetesen részletgazdag képet varázsol a néző elé bármilyen tartalom esetén, legyen az televíziós közvetítés, DVD, Blu-ray lemez, internetes videó vagy digitális fotó. A technológia lelke egy olyan algoritmus, amelyet a Sony maga fejlesztett ki valósággeneráló adatbázisának minél hatékonyabb hasznosítására.

Az új Sony BRAVIA 4K HDR TV-k képesek az új, HDR minőségű jelek vételére és feldolgozására[1]. A 4K Ultra HD felbontású képernyővel kombinálva a HDR technológia olyan részletgazdagságot, színmélységet és kontrasztot tud megjeleníteni, amellyel új szintre emeli a televíziózás fogalmát.

A Sony BRAVIA 4K HDR TV-k mind az öt modellje támogatja a Google Android TV operációs rendszerét, így a videók streamelése, az igény szerinti műsorlejátszás és a számítógépes játékok megjelenítése is rendkívül egyszerű. Az Android TV-vel elérhetővé válik a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszere a televíziókra is, ami személyre szabott és intuitív szórakozást tesz lehetővé. A televíziózás szerelmesei szinte bármilyen népszerű műsort vagy időtlen klasszikust megnézhetnek a Google PlayTM-en, a Netflixen, YouTube-on vagy más tartalomszolgáltatón keresztül. A felhasználók ezen felül hozzáférhetnek még közvetlenül a TV-n számtalan játékhoz és egyéb alkalmazáshoz is a Google Play áruházból. A Google CastTM használatával pedig a felhasználók akár Android vagy iOS eszközükről, Mac vagy Windows számítógépükről, sőt akár Chromebookjukról is átjátszhatják kedvenc alkalmazásukat közvetlenül a televíziójukra.

Az új Sony BRAVIA 4K HDR TV-k sorozat szerint:

XD83

55, 49 és 43 hüvelykes modellek

XD80

55, 49 és 43 hüvelykes modellek

XD75

65 hüvelykes modell

XD70

55 és 49 hüvelykes modellek

SD80

50 hüvelykes modell

Elérhetőség

Az XD83, XD80, XD75, XD70 és SD80-as Sony BRAVIA 4K HDR TV-k hamarosan elérhetők lesznek a főbb európai kereskedőknél. Az árak országonként és kereskedőnként eltérhetnek.

Ha többet szeretne megtudni a Sony BRAVIA 4K HDR televíziókról, kérjük látogassa meg a http://www.sony.hu/electronics/televizio/t/televizio

weboldalt.

[1] Az XD75, XD70 és SD80-as Sony BRAVIA 4K HDR TV-k szoftverfrissítéssel lesznek HDR-kompatibilissá alakítva egy későbbi időpontban.

[1] Az XD75, XD70 és SD80-as Sony BRAVIA 4K HDR TV-k szoftverfrissítéssel lesznek HDR-kompatibilissá alakítva egy későbbi időpontban.

A Sony-ról:

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zene és képalkotás, továbbá a játékok, valamint infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony igazán egyedi piaci pozícióját a saját gyártású zenei, mozgóképi tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközei és megoldásai, valamint online szolgáltatásai adják. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 72 milliárd dollár volt a 2016. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/