Kövesse őt: Sony Magyarország

Éld át az élő zene hangulatát az új Sony MDR-Z7M2 prémium fejhallgatóval

Sajtóközlemény   •   aug. 30, 2018 13:20 CEST

  • Kiváló hangminőség háromdimenziós térbeli hangélmény mellett, amely tágas hangteret biztosít 4 Hz-től egészen 100 kHz-ig
  • A fejhallgató párnák rendkívül vastag, alacsony taszító hatással rendelkező poliuretán habból készültek, amelyek csökkentik a nyomást, és hosszú időn át tartó kényelmet biztosítanak

A Sony bemutatta a prémium MDR-Z7 fejhallgató utódját, a továbbfejlesztett MDR-Z7M2-t. Az új modellben is megjelenik a Fibonacci mintázatú rácsozat, valamint a tartozékok között itt is találunk egy 4.4 mm átmérőjű szimmetrikus csatlakozókábelt, akár csak a Signature Series MDR-Z1R fejhallgatójánál.

A Z7M2 fejhallgató egy újabb bizonyíték arra, hogy a Sony a tökéletes hangzás elkötelezettje. Széles válaszfrekvencia- és dinamikus tartománya egy lineáris, síkfrontú hullámot hoz létre, amely a hangszerek és énekhangok körül létrejövő vibráló levegő hangzását hozza létre, így a felhasználónak olyan háromdimenziós és térbeli hangélményben lehet része, mintha egy élő koncerten lenne. A Z7M2 fejhallgató finom zenei hangzásáról a 70 mm-es HD meghajtó és az alumínium bevonatú folyadékkristályos polimer membrán gondoskodik, amelyben egy továbbfejlesztett, dóm rendszerű hangszóróegység foglal helyet.

Kiváló hangzás a legjobb hangminőségre vágyóknak

A Z7M2 fejhallgatóba azokat a meghajtó egységeket fejlesztették tovább, amelyek az MDR-Z1R-ben már bizonyítottak, köztük a fejlett alumínium bevonatú folyadékkristályos polimer membránokat, amelyek természetes hangzást hoznak létre, különös tekintettel az alacsony és a közép hangtartományban megszólaló hangok esetében.A Sony mérnökei a dóm alakú membrán méretét megnövelték, profilját pedig úgy optimalizálták, hogy a hangok rendkívül tisztán szólaljanak meg a közép-magas tartományban, valamint a legkisebb részletek se vesszenek el a magasabb tartományokban sem. A Z7M2 meghajtóegysége az elődjénél kétszer nagyobb mágnest foglal magába, amely még nagyobb teljesítményre képes és még tovább javítja a hangminőséget.

A Fibonacci mintázatú rácsozat merev gyantából készült, amely vékony és rendkívül strapabíró is egyben. Ez minimalizálja a hangcsillapítást az ultra magas hanghullámokon is, így tökéletesen adja vissza a hangokat minden frekvencián.

A Beat Response Control a fejhallgató speciális akusztikai vezérlője, amely szabályozza a légáramlást a meghajtó mögött, és optimalizálja a membrán mozgását az alacsony frekvenciák lejátszásakor. Ezzel egy időben feljavítja a mély hangokat is, valamint biztosítja a ritmus pontosságát a zenében.

A Z7M2 egyéb funkciói közé tartoznak a speciális ólommentes forrasztások és a réz ötvözettel ellátott fejhallgató érintkezők az aljzatokban. A Sony által egyedileg kifejlesztett, dedikált hangminőséget lehetővé tevő forrasztási technológia minimalizálja a jelveszteséget és biztosítja a kapcsolat tisztaságát. A speciális rézötvözet ideális az elektromos érintkezők csatlakoztatásához alacsony ellenállása és tartóssága miatt.

Kábelek és csatlakozások

A Z7M2 egy szabványos aszimmetrikus és egy szimmetrikus csatlakozókábellel rendelkezik, amelyek kioldásmentes csatlakozásáról és tartósságáról a csavaros rögzítőgyűrű gondoskodik. Az ezüst bevonattal ellátott szimmetrikus rézkábel olyan hangminőséget kínál, ahol a lágyabb részletek is tisztán kivehetők.

A Sony a KIMBER KABLE®-lel közösen kifejlesztett, külön is megvásárolható[1] kábeleket ajánlja a minőségi zenehallgatáshoz, amelyek ötvözik a Sony évtizedes hangtechnológiai fejlesztéseit és tapasztalatát a KIMBER KABLE aprólékos, szakértői tervezésével és kivitelezésével, és így egyedülálló minőségű fejhallgató kábeleket hoznak létre.A nyolcvezetékes, fonott szerkezetű kábelek kiváló minőségű és tisztaságú hangzást biztosítanak, kisebb külső zajszinttel, minimalizálja az áthallást és optimalizálja elektronikai paraméterekkel. Az aranyozott bevonat kiváló vezetőképességet biztosít a jel tisztaságához. Az alumínium ötvözetű fogantyú nem csak kiváló hanghatást tesz lehetővé, de nagyobb mértékben csillapítja a hangrezgéseket. A fejhallgató csatlakozók csavaros rögzítőgyűrűkkel rendelkeznek, amelyek stabil és biztonságos összeköttetést tesznek lehetővé.

Középpontban a kényelem

A még kényelmesebb viseletű Z7M2 gondosan megtervezett, szinte észrevehetetlen varrású és a felhasználó fejformájához illeszkedő fülpárnái kiegyensúlyozott nyomás mellett biztosítanak komfortérzetet hosszú használati idő alatt is. A fület körülölelő kialakítás csökkenti a hangszivárgást a levegőtömítés növelésével, így rendkívül erős és mély basszust továbbít a hallgatónak. A puha poliuretán hab párnák nedvességelnyelő képességgel is rendelkeznek, amelyek csökkentik a hosszan tartó használat okozta zsibbadó érzést, és kényelmes zenehallgatási élményt nyújtanak.

A szintetikus bőrből és alumínium ötvözetből készült fejpánt hosszú évekig biztosítja a Z7M2 könnyedségét és tartósságát.A speciális eloxáló kezelési eljárás növeli a fejhallgató állvány tartósságát, miközben minimalizálja a napi használat által okozott karcolásokat.Különös figyelmet szenteltek a Z7M2 befelé irányuló tengelyszerkezetének kialakítására, ahol a fejhallgató fejre helyezkedő pontjai közelebb vannak a fejhez, amely ezáltal jobb stabilitást biztosít a viselőnek. A Z7M2-ben továbbá egy hangtalan szerkezet gondoskodik a mechanikai zajok csökkentéséről, így zavartalan audioélményt nyújt a legigényesebb felhasználók számára is.

A Sony MDR-Z7M2 prémium fejhallgató egyes európai országokban 2018. októberétől kapható.

Részletes információkért látogasson el a termék weboldalára: https://www.sony.co.uk/electronics/headband-headphones/mdr-z7m2

A Sony vállalatot érintő hírekért látogasson el a http://presscentre.sony.hu/ weboldalra.

[1] A MUC-B205B1 kábel elérhetősége országonként változhat.

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zenei, a videós és a képalkotó eszközök, a játékok, valamint az infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony piacvezető pozícióját a saját gyártású zenei és mozgóképes tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközeinek és megoldásainak, valamint online szolgáltatásainak köszönheti. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 77 milliárd dollár volt a 2018. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/.