Kövesse őt: Sony Magyarország

Inspiráció lakberendezéshez: ma már a tv is dizájnelem

Sajtóközlemény   •   ápr. 14, 2016 14:52 CEST

interior_design_inspiration_clean_slate_bravia

A nappali mindig egy otthon szíve, a baráti összejövetelek, családi beszélgetések helyszíne. Nagyon sok időt töltünk itt, ezért különösen fontos, hogy berendezése harmonikus és kényelmes legyen. Ez inspirálta arra a BRAVIA tv-k alkotóit, hogy a 2016-os modellek még inkább illeszkedjenek otthonunkba, amellett, hogy kikapcsolódást nyújtanak, dizájnelemként is funkcionáljanak. A régi, nagyméretű televízió már a múlté, a Sony legújabb trendszetter, minimál stílusú készülékei tökéletes kiegészítői környezetüknek.

„Egy-egy nappali kialakításakor az ülőgarnitúra, lakástextíliák, a falszín vagy akár a világítás kiválasztása mellett, mára már az elektronikai berendezések is fontos részét képezik a dizájnnak – kezdte Csorba Anita tértervező. „A lakás lehet modern, eklektikus vagy klasszikus, a minimál stílusú készülékek mindegyikbe beleilleszthetők, és harmonikus végeredményt alkotnak. Az elektronikai berendezések kialakításakor ma már a praktikum és az esztétikum kéz a kézben jár. Így mindkét szempontból szuper például, ha a kábelek eltüntetésére is gondolnak a tervezők” – tettehozzá az enteriőr stylist.

A Sony az új trendeknek megfelelően alakította ki új BRAVIA 2016-os modelljeit, modern, a „A Nappali egy Szelete” dizájnt követő, kifinomult eszközei tökéletesen illeszkednek bárki otthonába, legyen az egy eldugott kis faház vagy egy modern lakosztály a város szívében. Az XD93/XD94 modellek ultra vékony paneljén végighúzódó pezsgőarany vonalnak köszönhetően még karcsúbbnak tűnik a készülék: olyan dísze lehet otthonunknak akár egy festmény, ezért vétek lenne szekrénybe vagy egy panel mögé elrejteni. Ezt a stílust követi az XD85 modell is, amelynek alumínium keretén egy krómezüst vonal fut körbe.

A praktikusan kialakított alumínium állvány diszkréten eltünteti a készülék hátuljából kifutó kábeleket, így az minden szemszögből pompásan fest. A tökéletesen kivitelezett hátsó nyílásoknak és fali konzolnak köszönhetően a XD93/XD94 modellek a falra szerelve, azzal szinte egybeolvadnak, képként hatnak.

Tűéles, élethű képeket varázsol elénk a 4K HDR (High Dynamic Range) technológia, amely nagyobb fényerejével, magasabb kontrasztjával és mélyebb színeivel páratlan élményeket kínál a tévézésben.

A Sony-ról:

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zene és képalkotás, továbbá a játékok, valamint infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony igazán egyedi piaci pozícióját a saját gyártású zenei, mozgóképi tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközei és megoldásai, valamint online szolgáltatásai adják. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 68 milliárd dollár volt a 2015. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/