Kövesse őt: Sony Magyarország

Kiss Gergely soha nem nézte vissza magát

Sajtóközlemény   •   júl. 20, 2017 14:54 CEST

Kiss Gergely a vizes sport egyik meghatározó alakja már izgatottan várja a közelgő sporteseményeket. Az olimpikon - aki most a Sony televíziós üzletágával kötött hosszú távú együttműködést - arról mesélt, hogyan érintheti a játékosokat a hazai terep, valamint egy-két maradandó emléket is megosztott saját pályafutásáról.

A szurkolás nem minden esetben tévébarát szórakozás

„A 2004-es athéni olimpia pillanatai, amikor vesztésre állt a csapat, nem csak nekünk voltak nagyon stresszes percek. Sokan mesélték nekem utólag, hogy nem bírták idegekkel, és tévéjük látta kárát a heves szurkolásnak, többen megrongálták saját készüléküket. Volt jó oldala is ennek, hiszen sok szomszéd összebarátkozott egymással, ugyanis az emberek a fokozott izgatottság hatására inkább kimentek levegőzni az erkélyre és így beszédbe elegyedtek egymással” – idézte fel emlékeit Gergő.

„Én is néztem már úgy mérkőzést a 2013-as VB idején, miután elköszöntem 2012-ben a válogatott csapattól, hogy közben ingerületen magyaráztam, úgy ütöttem az asztalt, hogy majdnem összetörtem. Akkor a család közölte, hogy velem soha többé nem néznek meccset. Azóta kifejezetten figyelek arra, hogy rápihenjek és megnyugodjak egy ilyen szituációban” – mondta a sportoló, aki minden tévé előtt szurkolót ugyanerre biztat.

A hazai mérkőzés nem csak öröm, hanem dupla izgalom is lehet

Az ismert környezet nagyon sokat segít a résztvevőknek, mivel a sportolók több ezer órát töltöttek már el az adott helyszínen, de ez egyben plusz terhet is jelent a számukra. Gergő szerint ilyenkor még erős bizonyítási vágy van mindenkiben, ami plusz adrenalint termel a sportolókban. Ha ezt nem jól kezeli az ember, akár hátránnyá válhat, mint ahogyan ez vele is megtörtént a korábbi Európa Bajnokság során, amikor a hazai pálya hatására a csapat túlizgulta a megmérettetést, és emiatt vesztette el a meccset.

Nagyon sok erőt tud adni egy magyarokkal teli lelátó, de a meccs közben fontos a koncentráció. Sportolóként a legfontosabb, hogy ilyenkor amennyire lehet, megpróbáljuk kizárni a külvilágot és a teljesítményre fókuszáljunk.

Még soha nem nézte vissza magát

Gergő azt is elmondta, hogy korábbi mérkőzéseiből nézett már vissza részeket, hogy elemezze azokat, de érdekes módon még soha nem nézte meg teljesen egészében egyik meccsét sem. Nem azért, mert félt vagy kellemetlen érzéssel járt volna, hanem pusztán azért, mert úgy érzi minden meccsére tökéletesen emlékszik, így felesleges visszanéznie.

Az idei nyári sporteseményeken az összes vízilabda mérkőzésen szeretnék a helyszínen szurkolni, de sajnos nagyon sok versenyszámot estére szerveznek, így a teljes családdal nem biztos, hogy az összes meccsre ki tudunk látogatni, így ebben az esetben majd otthon nézzük a tévé előtt” – mondta Kiss Gergely.

A Sony Corporation-ről

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be az audio-, video-, képalkotási, valamint az infokommunikációs eszközök, a játékok és információtechnológiai termékek területén - mind a fogyasztói, mind a professzionális szegmensben. Saját gyártású zenei, képi és interaktív tartalmainak, valamint online megoldásainak köszönheti egyedi piaci pozícióját a Sony a világ vezető elektronikai és szórakoztatóipari vállalatai között. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 76 milliárd dollár volt a 2017. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A vállalat nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/