Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony a 2019-es IFA-kiállításon mutatja be legújabb termékeit

Sajtóközlemény   •   szept. 05, 2019 13:48 CEST

Az IFA bemutatóját megelőzően a Sony szeptember 5-én, csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, ahol a vállalat alelnöke, Shigeki Ishizuka lépett színpadra. Elmondása szerint a Sony célja, hogy „megtöltsék a világot érzelemmel a kreativitás ereje és a technológia segítségével”: ennek érdekében pedig folytatják az úttörő munkát a hardverfejlesztés területén, amivel az alkotók és felhasználok számára új értékeket teremthetnek. Ishizuka ezután lerántotta a leplet az Xperia 5-ről, és a további termékekről, melyek a Sony egyedülálló technológiája nyomán készültek. Hozzátette, hogy a Sony legmagasabb színvonalú eszközeinek és szakértelmének felhasználásával továbbra is a felhasználók igényeinek szeretne megfelelni még személyesebb, és egyénre szabott élmények biztosításával.

A sajtótájékoztató megtekinthető online, az alábbi linken:

www.sony.co.uk/electronics/ifa

A bemutatott főbb termékek

Xperia 5

Okostelefon

A Sony bemutatta az Xperia 5-öt, a termékcsalád legújabb zászlóshajóját, amely egy letisztult és kompakt testben foglalja magába az Xperia 1 funkcióit és a Sony technológiáit a professzionális közvetítéstől kezdve a csúcsminőségű fotós és videós eszközökig. Az Xperia 5 2019 őszétől*1 lesz elérhető számos országban és régióban.

Az Xperia 5 támogatja a magas dinamikai tartományt, ami 21:9*2 -es képaránnyal és 155 cm átmérőjű Full HD+ (2520 x 1080 pixel) OLED kijelzővel ötvöződik. Az új készülék 68mm-es széles kialakításának köszönhetően könnyedén hordozható és használható, továbbá annak ellenére, hogy 14 grammal könnyebb, mint az Xperia 1, garantálja a 21:9-es CinemaWide™ élményt.

Az Xperia 5 tripla lencsés kamerája egy 12MP-es képszenzort és egy optikai képstabilizátort tartalmaz. Ezen felül a kamera a Sony α™ (Alpha™) fényképezőgépeinél használt Eye AF algoritmust alkalmazza, ami felismeri és fókuszban tartja az emberi szemet. A felhasználók könnyen váltogathatják a 26 mm-es sokoldalú lencsét, az 52 mm-es távcsöves lencsét és a 16mm-es szuper-széles lencsét, a kreatív fotós lehetőségek maximális kihasználása érdekében.

A telefonban a speciálisan mobilokhoz kialakított X1-es™ processzor található, amely a BRAVIA® kijelzőnek köszönhetően közepes minőségű tartalmakat gyönyörű, HDR (magas dinamikus tartományú) képminőségre javítja fel a HDR remastering technológiák alkalmazásával. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy tartalmaikat világosabb tónusban és színesebben kivitelben tekinthessék meg, magasabb kontraszt mellett. Ezen felül a megújult “Game Enchancer” új felvételi lehetőségeket biztosít, így a felhasználók megtapasztalhatják a magával ragadó 21:9-es felbontás melletti optimalizált játékélményt.

Az Xperia 5 a legújabb Qualcomm® fejlesztésű Snapdragon 855 Mobile processzorral felszerelt, továbbá a “Smart Connectivity” funkcióval is rendelkezik, ami elemzi a beérkező Wi-Fi jeleket, és jelzi az előforduló kapcsolódási problémákat. Az optimális internetkapcsolat érdekében a Smart Connect automatikusan átvált LTE-re, ha nehézségbe ütközik a kapcsolódás.

*1: Az elérhetőség országonként és régiónként változhat.

*2: A képarány a tartalom formátumától függ.

Házimozi és hangtechnika

WI-1000XM2 vezeték néküli, zajszűrős fülhallgató

Az 1000X sorozat vezeték nélküli fejhallgatók a legmagasabb szintű zajcsökkentő rendszerrel és kiemelkedő hangfejlesztéssel felszereltek, így gazdagabb audioélményt nyújtanak felhasználóinak. A sorozat új tagja a WI-1000XM2 nyakpántos fülhallgató, ami a díjnyertes, fejpántos WH-1000XM3 és a vezeték nélküli WF-1000XM3 típust követi. Az 1000X a WH-1000XM3-ból már ismert, QN1 HD – az iparág vezető modellje* – zajszűrő processzor nem csak a maximális hangminőséget garantálja, de a zajokat is csökkenti. Rugalmas, könnyű szilikon nyakpántjának köszönhetően kényelmesen és stílusos zenehallgatást kínál.

A Sony olyan audio technológiák és termékek sorozatát is bemutatja, amik okostelefonnal vagy más eszközökkel is kombinálhatók, így garantált a szórakozás élménye, mivel az újdonságok a felhasználóhoz idomulnak és beilleszthetők a személyes térbe is. Az IFA látogatóinak lehetősége nyílik megtapasztalni a 360 Reality Audio alkalmazást, az új zenei élményt, ami elárasztja a felhasználókat a hangzással és úgy érezhetik magukat, mintha egy élő koncerten vennének részt. Az Xperia 1 okostelefon és a WH-1000XM3 egyesíti és elemzi a felhasználó hallásjellemzőit egy alkalmazás segítségével, így hozza létre azt a zenei tartományt, ami teljes mértékig optimalizált a hallgató számára.

SA-Z1 near field stúdió hangszórórendszer

A Signature sorozat a Sony évtizedek alatt kialakított technológiai fejlesztése, ami törekszik a tökéletes, személyre szabott zenehallgatási élmény elérésére. A sorozat legújabb termékei a nagy felbontású, audio kompatibilis SA-Z1 near field stúdió hangszórórendszer. Egyetlen kábellel csatlakoztatható bármely számítógéphez, Sony Walkman®-hez és Xperia okostelefonokhoz vagy más audioeszközökhöz, így stúdió minőségű hanghatást érhetünk el, ami szinte kézzel foghatóvá teszi a zenét.

A Sony TV kategóriában szintén bemutatja sorozatát, beleértve a BRAVIA MASTER sorozat ZG9 8K HDR Full Array LED és az AG9 4K HDR OLED televíziókat, amelyek Európában 2019. tavaszán jelentek meg az üzletekben. A nagy teljesítményű X1 ™ Ultimate Picture Processor az összes tartalmat, beleértve a 8K * 4-et, gyönyörű, kompromisszumok nélküli képminőségben jeleníti meg. Ezenkívül az új, Sound-from-Picture-Reality tökéletes harmóniát teremt hang és kép között és olyan egyedi látványélményt nyújt, amire csak a BRAVIA képes. A kiállításon olyan Android TV-ket is bemutatnak, melyeknek a Google Assistanthez, az Amazon Alexához, valamint az Apple AirPlay 2-höz és a HomeKit-hez csatlakoztatva kibővül kezelhetőségük - ezek a termékek ebben az évben később válnak elérhetővé a piacon.

*3: 2019. szeptember 5-től. A Sony Corporation kutatása szerint, a JEITA-kompatibilis irányelvek alapján mérve. Nyakpánt stílusú vezeték nélküli zajszűrő fejhallgató-piacon.

*4: Kizárólag ZG9.

Digitális képalkotás

A Sony Alpha APS-C szenzoros, tükör nélküli fényképezőgépeinek legújabb darabjai is az európai bemutatón lesznek láthatók. Az élvonalbeli Alpha 6600 mesterséges intelligencia által vezérelt valós idejű Eye AF-fel, beépített képstabilizálással és iparág-vezető*5 akkumulátor élettartammal érkezik, amivel hozzávetőleg 720 álló formátumú*6 fotó villámgyors elkészítésére képes. Ezen kívül a Sony bemutatja az Alpha 6100-ast is, valamint a legújabb APS-C zoom G lens™ szériát, beleértve az E 16-55mm F2.6 G standard zoomobjektívet, és az E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS szupertelefotós zoomobjektívet is.

A további digitális képalkotó termékek közt szerepel még a legújabb full frame fényképezőgép, az Alpha 7R IV, ami egy hihetetlen 61.0 MP hátsó megvilágítású full frame képszenzorral rendelkezik. Elsőrangú képminőségű, nagy felbontású és széles dinamikatartományú képek készíthetők vele. A Sony G Master széria objektívje is kipróbálható a résztvevők számára a prémium kompakt RX100 VII fényképezőgép mellett, ami hasonló AF-fel és gyorsasággal rendelkezik, mint az Alpha 9 teljesképes tükör nélküli fényképezőgép.

A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.