Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony bemutatta az új 600mm F4 G Master™ nagyblendés szuper teleobjektívet

Sajtóközlemény   •   jún. 19, 2019 14:32 CEST

A Sony bejelentette a prémium kategóriájú full-frame G Master objektív sorozat legújabb tagját, az FE 600mm F4 GM OSS szuper teleobjektívet (SEL600F40GM).

A Sony legnagyobb távolságra ellátó 600mm-es objektívje ötvözi a vállalat legkorszerűbb műszaki és optikai technológiáit, ezért rendkívüli képminőséget, villámgyors fókuszt és pontosságot garantál. A 3040 grammos FE 600mm F4 GM OSS kategóriájának legkönnyebb objektívje[i], kiegyensúlyozott kialakítása biztosítja a lehető legjobb fotózási élményt. A nagy népszerűségnek örvendő FE 400mm F2.8 GM OSS objektívek mellett az új 600mm-es modell új lehetőségeket teremt sport- és természetfotóssoknak vagy riportereknek, hogy nagy távolság esetén is tökéletes pontossággal és részletességgel rögzíthessék a célpontot.

„A mai napon bejelentett két új objektívvel tovább bővült az egyre növekvő E-mount kínálatunk, amely így már 33 full-frame modellből és 51 objektívből áll. A prémium kategóriás G Master széria tizedik készüléke, az új 600mm F4 még magasabbra helyezi a mércét a gyorsaság, a mobilitás és az irányítás terén” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony digitális képalkotó eszközeinek marketing igazgatója. „Az α9 600 mm-es látótávolsága, a másodpercenkénti 20 képkockát rögzítő videós képessége, a másodpercenkénti 60 AF/AE számítás, valamint az α7R III elképesztően nagy felbontása és teljesítménye olyan képek elkészítését teszik lehetővé, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak.”

Gyors, pontos és csendes autofókusz[ii]

A Sony legújabb, full frame E-mount kamerák rendkívül fejlett autofókuszrendszereinek maximális kihasználása érdekében az új FE 600mm F4 GM OSS objektív két XD (extrém dinamikus) lineáris motorja vezérli az objektív fókuszát, így gyorsan, pontosan és megbízhatóan követi a célpontokat. A két lineáris motort egy speciálisan kialakított algoritmus vezérli, amely lényegesen csökkenti az akadozást és növeli a stabilitást, kontrollálja a zajszinteket, ezáltal az objektív rendkívül gyors, pontos és csendes autofókuszra képes, és könnyedén rögzít bármilyen mozgó célpontot, legyen szó atlétákról vagy vadon élő állatokról.

Páratlan G Master képminőség és bokeh-effekt

A Sony prémium kategóriás G Master sorozat tagjaként az új nagyblendés szuper teleobjektív a hihetetlen képminőség mellett lenyűgöző kontrasztot és felbontást kínál a teljes képmezőn. Az egyedi optikai kialakításban megtalálható egy XA (extrém aszférikus) és egy ED (extra alacsony szórású) lencsetag, amelyek hatékonyan csökkentik a kepi hibákat, ráadásul a három fluoritos lencsetag gátolja a teleobjektíveknél esetenként problémát okozó kromatikus aberrációt. A Sony legújabb bokeh szimulációs technológiái és az XA lencsetag együttesen kontrollálják a szférikus aberrációkat, így a felhasználónak lenyűgöző bokeh-effektusú képekben lehet része.

Az objektívben található egy 11 lamellás körkörös blende, amely a páratlan minőségű bokeh-effektért felel. Mindemellett a lencsét tükröződésmentes nanokristály bevonattal látták el a becsillanás és a szellemkép kiküszöbölésére.

Az új FE 600mm F4 GM OSS objektív támogatja a Sony 1.4x és 2.0x E-bajonettes telekonvertereit, így páratlanul gyors és precíz AF teljesítményt nyújt nagyobb gyújtótávolságon is[iii].

Könnyű és kiegyensúlyozott kialakítás

3040 grammos súlyával az új objektív a legkönnyebb saját kategóriájában, így új szintre emeli a hordozhatóságot és a manőverezési lehetőségeket. Az új eszközt a rendkívül népszerű FE 400mm F2.8 GM OSS technológiájának felhasználásával alkották meg, a pehelykönnyű kialakítás a háromféle fluorit anyagnak és az elülső alkotóelemek csökkentésének köszönhető. A tömeg csökkentése érdekében az objektívet magnézium ötvözetű borítással látták el.

Az FE 400mm F2.8 GM OSS objektívhez hasonlóan az új 600 mm-es objektív– is jól kiegyensúlyozott, így gyorsabb és pontosabb pásztázást tesz lehetővé kézben és egylábú állványon egyaránt.

Tartósság, tűrőképesség és vezérlés

A Sony új FE 600mm F4 GM OSS objektívjét szilárd magnéziumötvözettel és könnyű szénszálas borítással látták el, így a természetbeli és sportfotózásokon felmerülő hátráltató körülmények sem jelentenek akadályt. Az objektív por és nedvességálló[iv], az elülső lencsetag fluorbevonata ellenáll a kosznak és az ujjlenyomatoknak.

Az objektívet számos vezérlőeszközzel látták el, ezek közé tartoznak az objektív négy pontján elhelyezett testreszabható fókuszrögzítő gombok, melyek igény esetén beállíthatók különböző funkciók szabályozására. A “Full-Time DMF” kapcsoló segítségével bármikor könnyedén válthatunk manuális fókuszra, amire a lineáris reakció MF-el ellátott fókuszgyűrű azonnal reagál.

Ezen felül az új objektívek beépített optikai képstabilizátorral és három különböző “Mód” [v] beállítással rendelkeznek, melyek közül az egyiket egy fejlett algoritmus vezérel, ami megkönnyíti a képalkotást mozgó célpontok követése esetén is. Mindemellett az objektíven található egy funkciógyűrű is, mellyel mentett beállításainkat rögzíthetjük és választhatunk a használni kívánt funkciók között. Az objektív többek között támogatja a ø 40.5mm ND szűrőket, valamint a külön kapható VF-DCPL1 cirkuláris polárszűrőt. Helyezze a VF-DCPL1 szűrőt a szűrőtartóba és forgassa el, amíg el nem éri a kívánt polarizációs értéket,

Elérhetőség

Az FE 600mm F4 GM OSS 2019 augusztusától érhető el Európában, várhatóan 14000 Eurós (~4.5 millió HUF) áron.

Részletes termékleírásért kérjük, látogasson el a https://www.sony.hu/electronics/fenykepezogep-objektivek/sel600f40gm weboldalra.

Exkluzív történetek, videók és a Sony legújabb fényképezőgépeivel és Alpha™ termékeivel készült izgalmas tartalmak várják az érdeklődőket a https://www.sony.hu/alphauniverse weboldalon. A Sony 22 nyelven elérhető európai központi fotós oldalán megtalálhatók a termékekkel kapcsolatos újdonságok, a legfrissebb pályázatok és a Sony rendezvényeinek országonként folyamatosan frissített listája.

[i]A Sony 2019. júniusi belső vállalati felmérése alapján, amelyben a 35mm-es full-frame formátumú vázakhoz illő 600mm F4 objektíveket vették figyelembe.

[ii]A NEX sorozat,(ILCE-3000/3500, ILCE-5000/5100, ILCE-7/7R/7S)csatlakoztatásakoraz autofókuszbeállítás korlátozott. További részletekért látogasson el a https://support.d-imaging.sony.co.jp/www/cscs/lens_body/?area=gwt&lang=en&mdl=SEL600F40GM&cat=3 weboldalra

[iii]A maximum blendenyílás 1.4x és 2.0x telekonverterekkel F5.6 és F8

[iv]A 100 százalékospor- és nedvesség védelem nem garantált

[v]A MODE 3 funkció az α9/α7R III/α7 III fényképezőgépek legújabb firmware telepítése után válik elérhetővé. További kompatibilitási információkért látogasson el a Sony terméktámogatói felületeire.

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zenei, a videós és a képalkotó eszközök, a játékok, valamint az infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony piacvezető pozícióját a saját gyártású zenei és mozgóképes tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközeinek és megoldásainak, valamint online szolgáltatásainak köszönheti. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 77 milliárd dollár volt a 2018. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/.