Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony számos kategóriában győzelmet aratott a 2020-as TIPA díjátadón, többek között a “Legjobb Fotó Innováció” kategóriában

Sajtóközlemény   •   ápr. 16, 2020 17:39 CEST

LEGJOBB FOTÓ INNOVÁCIÓ: Valós idejű követési technológia

A Sony valós idejű követési funkciója új szintre emeli az autofókusz technológiát. A fotós a zárgombot félig lenyomva rögzíteni tudja az alanyt, melyet a rendszer rögzít és követi annak mozgását a képterületen belül. A valós idejű (állati és emberi) Eye AF funkciónak köszönhetően a fényképezőgép automatikusan rögzíti az alany szemét, amennyiben az látható a képterületen. A rendszer az autofókuszhoz mesterséges intelligenciát és “tanult” információkat alkalmaz, mint például a színek, fényesség, távolság, ezen felül képes egyedi szem- és arcminták felismerésére, ami zökkenőmentes és valódi autofókusz rögzítést tesz lehetővé anélkül, hogy váltani kéne a különböző autofókusz beállítások között. A figyelemre méltó funkció új szintre emelte az autofókusz technológiát sebesség és pontosság tekintetében.

LEGJOBB FULL FRAME PROFESSZIONÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP: a7R IV

A Sony α7R IV-ben egy 61,2[i] megapixeles full-frame CMOS-érzékelő található, és a fényképezőgép 4, illetve 16 teljes felbontású képből álló pixel-shift funkciója akár 240 millió pixeles felbontású képet tud alkotni. A kiemelkedően magas felbontás a kialakításnak köszönhetően nem csökkenti az állóképes és videofelvételi funkciók hatékonyságát, a fényképezőgép teljes szenzoros szélességben 10 képkocka/másodperc[ii] sebességű sorozatfelvételt és 4K videofelvételt tesz lehetővé. Ezen felül az A7R IV magába foglalja a Sony valós idejű autofókusz[iii] követési funkcióját, és két memóriakártya foglalattal látták el nagysebességű UHS-II kártyák használatához.

LEGJOBB HALADÓ SZINTŰ APS-C FÉNYKÉPEZŐGÉP: α6600

A Sony α6600ideális választás azon fotósok számára, akik egy kompakt, sokoldalú és számos kreatív funkcióval ellátott, állóképek és videók rögzítésére egyaránt alkalmas fényképezőgépre vágynak. A 4K videófelvételnek[iv] és az IBIS képstabilizátornak köszönhetően az α6600remek választás tartalomgyártók számára is. A fényképezőgép 11 képkocka/másodperc sebességű felvételre képes és hosszú életű Z-típusú akkumulátorral látták el, amely kategóriájában a legerősebb[v]. Ezen felül az a6600-ban megtalálhatók a Sony lenyűgöző képalkotó technológiái, mint a valós idejű autofókusz[vi] követés, amely zökkenőmentes váltást tesz lehetővé az alany követése és az arc- illetve szemfelismerés között.

LEGJOBB HALADÓ SZINTŰ KOMPAKT FÉNYKÉPEZŐGÉP: RX100 VII

Az RX100 VII egy kisméretű vázban foglalja magába a professzionális fényképezőgépek képalkotó funkcióit, mint például az optikai képstabilizáció és a 20 képkocka/másodperc[vii] sebességű sorozatfelvétel. A számos rögzítési módon felül az RX100 VII akár 1000 képkocka/másodperc sebességű 4K videofelvételre is alkalmas[viii], az Exmor R™ CMOS szenzor és a DRAM memória pedig kiemelkedő sebességű adatátvitelt tesz lehetővé.

[i] Hozzávetőleges értékek

[ii] 10 képkocka/másodperces folyamatos rögzítés „Hi+” módban és akár 8 képkocka/másodperces folyamatos rögzítés „Hi” módban. A maximális képkocka/másodperc értéket a fényképező beállításai befolyásolhatják

[iii]„Követés” a menüben. Ez a funkció nem támogatja az állati szemek követését filmfelvétel során.

[iv] 3840×2160 pixel. Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S formátumú videók rögzítéséhez. A 100mbps bitrátájú mozgóképek rögzítéséhez UHS-I (U3) SDHC/SDXC memóriakártya szükséges

[v] A tükör nélküli, cserélhető objektívvel ellátott, APS-C képszenzoros digitális fényképezőgépek körében a Sony által készített felmérés alapján, 2019. augusztusig bezárólag.

[vi]Ez a funkció nem támogatja az állati szemek követését filmfelvétel során.

[vii] Az elektronikus képkereső és a "Sorozatfelvételi mód: Hi" együttes használatakor. 1/60 vagy afeletti zársebesség beállítások használatakor hatékony

[viii] Hangrögzítés nem elérhető. A funkció használatához Class 10 vagy SDHC/SDXC memóriakártya szükséges

A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.

Csatolt fájlok

Word dokumentum