Kövesse őt: Sony Magyarország

A Sony új zászlóshajója, az Xperia 1 II a világ első okostelefonja , amely akár 20 képkocka/másodperc sebességű AF/AE fotózásra képes, és 5G kapcsolódási lehetőséggel egészíti ki a kreatív szórakoztató élményt

Sajtóközlemény   •   febr. 24, 2020 13:54 CET

A Sony bejelentette, hogy az első 5G kapcsolódási lehetőséggel rendelkező okostelefonjával erősíti tovább Xperia kínálatát. A Xperia 1 II gyorsasága által alkalmas arra, hogy a felhasználók könnyedén fogyasszanak és készítsenek tartalmakat, valamint olyan piacvezető Sony technológiákkal látták el, mint:

  • -20 képkocka/másodperc2 sebességű képrögzítés 60/másodperces4 AF/AE3 kalkulációval a Sony Alpha váltható kameráival
  • -Alkotói mód és Cinematography Pro “powered by CineAlta” filmrögzítő funkció a Sony professzionális üzleti részlegének köszönhetően
  • -Okostelefonra tervezett X1™ processzor a BRAVIA® TV-k technológiái alapján

„A Sony egyedi pozícióval rendelkezik az okostelefonok piacán az 5G korszakban kialakított változatos portfóliójával” – nyilatkozta Mitsuya Kishida, a Sony Mobile Communications elnöke. „Az 5G-vel rendelkező Xperia egy új szintre emeli az okostelefonhasználati-élményt.”

Nagysebességű kamerával rögzíthetők a meghatározó pillanatok

A Sony Alpha piacvezető AF technológiájával felszerelt, újonnan fejlesztett tripla lencsés kamera kimagasló, Xperia 1 II-re kalibrált ZEISS optikával és ZEISS T* bevonattal rendelkezik, és kompatibilis számos, fejlett fotózási technológiával. A kiváló kontraszt és a visszaverődő fény kiszűrése lehetővé teszi a tökéletes képalkotást.

Az Sony Alpha™ cserélhető objektíves kameráinak technológiáit alkalmazó Xperia 1 II folyamatos autofókuszt biztosít, mely 60 AF / AE kalkulációt végez el másodpercenként4.

Ezzel az Xperia 1 II az első okostelefon1 a világon, amely lehetővé teszi a folyamatos AF / AE3 követést egészen 20 képkocka/másodperces nagysebességű rögzítésig2, mely hasznos gyerekek, állatok5, sportolók vagy mozgásban lévő alanyok fényképezésénél. A felhasználók rendkívül magas pontossággal tudják rögzíteni azokat a meghatározó pillanatokat, melyeket sosem akarnak elfelejteni.

Ezen felül a valós idejű Eye AF4 a tökéletes portré készítése érdekében a fotóalany szemét helyezi fókuszba, már alkalmas állatok fotózására is.

Az Xperia 1 II gyors fókusza négy párhuzamosan működő technológiájának köszönhetően a kihívásokat jelentő, gyengébb fényviszonyok esetén is kiemelkedő minőségű képek készítésére alkalmas. A kettős fénydióda-érzékelő[5]; az autofókusz rendszer, mely a szenzor területének 70%-át fedi le[6]. A 3D iToF érzékelő[7] és a nagy 1/1.7” Exmor RS™ együttesével a fókusz másfélszer olyan érzékeny, mint az előző modell, ezáltal az autofókusz gyengébb fényviszonyok esetén is gyorsabb és pontosabb.

A tripla lencsés kamera elképesztően sokoldalú a három fokális hosszúságnak (16mm/24mm/70mm) köszönhetően. Az Alpha technológiájával rendelkező Photography Pro egy olyan, az Alpha fotósokra szabott felhasználói felületet biztosít, melyben manuálisan testreszabható számos beállítás, többek között az ISO és a zársebesség.

Az Imaging Edge for Mobile alkalmazással a felhasználók csatlakoztathatják az Xperia 1 II-t Sony Alpha fényképezőgépeikkel[8], így az okostelefon távirányítóként is használhatják: szabályozhatják vele többek között a kompozíciót, a fókusz módot és az ISO érzékenységet. A fényképezőgépen készült fotók egyszerűen és professzionális színárnyalással másolhatók át az Xperia 1 II-re.

A Cinematography Pro “powered by CineAlta” támogatja a 2K 120 fps 10 bit HDR magas képkockaszámú[9]és a filmes 21:9 képarányú 4K HDR videórögzítést 24/25/30/60 képkocka/másodperc sebességgel[10]. Az érintéses autofókusz és az expozíció beállításához kiszámított manuális beállítások, valamint a szintmérő és a fejlett fehéregyensúly minden korábbinál nagyobb felhasználói szabadságot tesznek lehetővé, miközben a Sony egyedi Intelligens szélszűrő technológiája segíti a tiszta hang rögzítését.

Fejlesztett energiahasználat

Az Xperia 1 II-t egy nagykapacitású 4000 mAh akkumulátorral látták el, amely gyorstöltéssel is kompatibilis, így mindössze 30 perc alatt akár 50%-ra is fel tud töltődni[11], és rendelkezik Qi gyors vezeték nélküli töltési funkcióval, így a felhasználók út közben is könnyedén tölthetik készülékeiket. A Sony folytatja az élettartam növelését és az akkumulátor kímélését célzó technológiák fejlesztését, mint például a mesterséges intelligencia által vezérelt ‘Battery Care’ funkciót, ami alkalmazkodik a felhasználók napi rutinjához.

Magával ragadó szórakozási élmény

Legyen szó zenehallgatásról, vagy filmnézésről, az Xperia 1 II alkotóelemeit úgy finomhangolták, hogy kifogástalan szórakozást nyújtson. A 90 Hz-es kijelzővel megegyező szintű elmosódást csökkentő technológia csökkenti a képkockák akadozását és tisztább képminőséget biztosít, míg a Sony Pictures Entertainment közreműködésével megalkotott Dolby Atmos® hangzás többdimenziós magával ragadó hangélményt eredményez.

A Sony az Xperia 1 II megalkotása során egyaránt alkalmazta a zenei hardveres és zeneipari szaktudását, így valódi, magával ragadó zenehallgatási élményt biztosít, köszönhetően a Sony Music Entertainmenttel folytatott együttműködésnek.

A világ első[12], 360 Reality Audio-val kompatibilis okostelefonja még magasabb szintre emeli a hangzásbeli élményt a hardveres dekódolásnak köszönhetően, amely optimalizálja a népszerű, nemzetközi zenei és szórakoztató TIDAL[13] platformon megtalálható zenék hangminőséget. A felhasználók az első sztereó hangszórókón, a 3.5 mm-es jack kábeles fejhallgatókkal vagy vezetékes fülhallgatókkal élvezhetik a kiemelkedő minőségű zenét. A meghatározó zenei finomhangolás jelentősen, az alig hallható 20 dB szintjére csökkentette az áthallást, amely 90%-al alacsonyabb, mint az USB-C csatlakozók áthallási szintje.

Ezen felül a nagyfelbontású vezeték nélküli hangtechnológiának köszönhetően (High-Resolution Wireless Audio[14]) az Xperia 1 II-ben bemutatkozik a DSEE Ultimate technológia, amelyben a mesterséges intelligencia automatikusan és valós időben növeli a hangfrekvenciákat és a bitsebességet. A funkció így minden zeneszámot magas felbontású minőségben játszik le, és kompatibilis egyaránt vezetékes és vezeték nélküli fülhallgatókkal, letöltött és streamelt zeneszámokkal egyaránt.

Játék határok nélkül

A felhasználók a széles, 21:9-es képaránynak köszönhetően megtapasztalhatják a korlátlan játékélményt. A 21:9-es mobil játékélmény az Xperia 1 II és a PlayStation®4 DUALSHOCK®4[15] vezeték nélküli kontroller összekapcsolásával segítségével válik teljessé, amely még szórakoztatóbbá teszi a játékot, és kompatibilis az Activision gondozásában készült Call of Duty®: Mobile alkalmazással. Ezen felül a Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ és a Sony együttműködésének köszönhetően a felhasználók minden korábbinál kiegyensúlyozottabb Call of Duty®: Mobile élményben részesülhetnek.

Az Xperia 1-ben bemutatott Game Enhancer funkciót az Xperia 1 II esetében további beállításokkal látták el, amelyek új szintre emelik a mobil játékélményt. A funkció támogatja a kompetitív beállításokat, amely rögzíti az alkalmazást a képernyőn, ezzel az Xperia széria az első, amely kifejezetten alkalmas a versenyszintű mobiljátékra. Ezen felül az Xperia 1-hez képest jelentősen javult a képernyő érintési reakcióideje, ami minden korábbinál meghatározóbb mobil játékélményt tesz lehetővé.

Sokoldalú 5G lehetőségek

Az 5G kompatibilis Xperia 1 II gyorsaságának köszönhetően alkalmas a professzionális munkafolyamatok egyszerű kivitelezésére. A Sub-6 GHz hálózati támogatás által az Xperia 1 II veszteségmentes, magas minőségű hozzáférést biztosít a tartalmakhoz.

A Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilplatform és az X55 5G Modem-RF rendszer korábban elképzelhetetlen lehetőségeket teremt játék, felvétel, multi-tasking és kapcsolódás terén egyaránt, a lenyűgöző több-gigabit sebességgel kompatibilis 5G hálózatnak és az előző modellhez képest 25%-al megnövelt CPU és GPU teljesítménynek köszönhetően.

Az Xperia 1 II vízálló (az IP65/68 szabvány szerint[16]) és a Corning® Gorilla® Glass 6 borításnak köszönhetően a gyönyörű kialakítás mellett tökéletesen bírja a gyűrődést.

Az Xperia 1 II 2020 tavaszától[17], Android 10 operációs rendszerrel lesz kapható Európában, fekete és lila színben.

További információkért keresse:

Dobos Anikó

Red Lemon Media

dobos.aniko@redlemon.hu

+36 20/425 7228

A Sony Corporation-ról

A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.

A Qualcomm és a Snapdragon a Qualcomm Incorporated Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegyes. A Snapdragon Elite Gaming a Qualcomm Incorporated védjegye. A Qualcomm Snapdragon és a Qualcomm Snapdragon Elite Gaming a Qualcomm Technologies és leányvállalatai bejegyzett védjegye.

A Dolby, a Dolby Atmos és a dupla-D szimbólum a Dolby Laboratories Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett és nem bejegyzett védjegye.

[1] A sokoldalú 26 mm-es kamera használatával. A funkció a "Photography Pro" alkalmazás használatával elérhető, 1/60 másodperces zársebesség esetén. A fotózási sebesség a fotózási környezet függvényében változhat.

[2] A pontos autofókusz bizonyos alanyoknál és fotózási helyzetekben, valamint bizonyos állatoknál nem elérhető.

[3]A megjelenítési arányok a tartalom testreszabásától függően változhatnak.

[4] A 360 Reality Audio szolgáltatás használatához előfizetés szükséges, melyre harmadik fél által létrehozott felhasználási feltételek vonatkoznak. Felhasználói fiók használata szükséges, és extra költségek merülhetnek fel.

[5] A kettős fénydióda a 16mm-es és a 24 mm-es kamerák esetében érhető el.

[6] A 24 mm-es kamera esetén érhető el.

[7] 5 méteres távolságig bezárólag. Videók esetén a 3D iToF szenzor a 70 mm-es kamerával működik.

[8] A kompatibilis fényképezőgépek listájához kérjük, látogasson el a Sony weboldalára.

[9] A 120 képkocka/másodperc sebességgel készített videók lassított felvételben nézhetők vissza. A lassítás mértéke az adott project képkocka/másodperc sebességétől függ (x2, x4, x4.8, x5).

[10] Felvételi időkorlátok felmerülhetnek. A lejátszás minősége az adott képernyő kapacitásainak függvénye.

[11] 50%-os töltöttség érhető el akár 30 perc alatt (a 21W USB PD töltő segítségével, amely külön árusított kiegészítő).

[12] Az Xperia 1 II beépített 360 Reality Audio hardveres dekódolással rendelkezik. A hardveres dekódolás kompatibilis a TIDAL platformmal. Harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges. Felhasználói fiók szükséges, extra költségek merülhetnek fel. A szolgáltatás elérhetősége piaconként változhat. A Strategy Analytics' SpecTRAX Service által jóváhagyott, 16.000 okostelefon körében végzett felmérés alapján, 2020. február 23-ig bezárólag.

†A 360 Reality Audio szolgáltatáshoz előfizetés szükséges, valamint harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges, és extra költségek merülhetnek fel.

†† A 360 Reality Audio hardveres dekódolás kompatibilis a TIDAL platformmal. Harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges. Felhasználói fiók szükséges, extra költségek merülhetnek fel. A

[13] Harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges. Felhasználói fiók szükséges, extra költségek merülhetnek fel. A szolgáltatás elérhetősége piaconként változhat.

[14] High-resolution Audio és a High-Resolution Audio Wireless használatához kompatibilis fejhallgató szükséges.

[15] A DUALSHOCK®4 és az állvány külön értékesített termék. A kompatibilitás játékonként eltérhet.

[16] Az Xperia 1 II víz- és porálló, így a felhasználóknak nem szükséges aggódniuk, ha eláztak vagy vízzel szeretnék letakarítani a készüléket – ettől függetlenül minden bemenetnek és csatlakoztatott eszköznek zárva kell lennie. Ne helyezze a készüléket teljes mértékben víz alá, tengervízbe, sós vízbe, klóros vízbe vagy alkoholhoz hasonló folyadékba. A felelőtlen használat a garancia elvesztésével járhat. A készüléket az Ingress Protection rating IP65/68-as szabványa által tesztelték. További információkért látogasson el a https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/ weboldalra. Az Xperia 1 II védőborítás nélküli töltővel rendelkezik, az USB portnak teljesen száraznak kell lennie a töltés megkezdéséhez.

[17] Az elérhetőség piaconként és szolgáltatónként eltérhet.

A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.

Csatolt fájlok

Word dokumentum