Kövesse őt: Sony Magyarország

Az Xperia 5 a Sony zászlóshajó-sorozatának folytatása – kreatív szórakozási élmény karcsú és kompakt kivitelben

Sajtóközlemény   •   szept. 05, 2019 13:46 CEST

Fejlett technológia karcsú és kompakt kivitelben

Az Xperia 5-ben megtalálhatók az Xperia 1 legjobb tulajdonságai, kisebb formába csomagolva, miközben a 21: 9 arányú CinemaWide képernyőt megtartották a tevezők. Az Xperia 5 IP65 / PI 68 tartúsítvánnyal ellátott, vízálló készülék[i], a karcsú fémkeretet pedig elöl és hátul tartós Corning® Gorilla® Glass 6 védi.

A 21: 9-es CinemaWide kijelző még kihasználhatóbb képernyőfelületet kínál és ideális két alkalmazás egyidejű futtatásához. Az osztott képernyő funkciót gyorsan és egyszerűen elindíthatod a Side sense segítségével, a 21:9 többablakos indító alkalmazásban vagy hangparancs segítségével.

Három kamera, három objektív, végtelen lehetőség

Az Xperia 5 mobiltelefonokhoz fejlesztett BIONZ X™ képprocesszor egy fejlett, három lencsével felszerelt 12MP-es képszenzort és egy SteadyShot™ képstabilizátort tartalmaz. A széles látószögű képekhez a 16 mm-es lencse, portrékhoz az 52 mm-es, egyéb képekhez pedig a 26 mm-es lencse használata ajánlott, így minden körülményhez ideálisan használható.

A világon elsőként az Xperia 1 készülékben alkalmazta a Sony az Eye AF[ii] Eye AF technológiát, és a funkciót továbbfejlesztette a Sony Alpha fényképezőgépek technológiáinak felhasználásával, melyet elsőként az Xperia 5-ben próbálhatnak ki a felhasználók. A készülék kamerája folyamatos sorozatképek készítését teszi lehetővé akár 10 fps AF/AE (autofókusz és automatikus expozíció) követési sebességgel. Az Xperia 5 megnövelt AF/AE értékeinek köszönhetően akár 30 fps sebességgel rögzíthetünk mozgó alanyokat a precíziós fókusz segítségével.

Rögzíts alacsony megvilágítású környezetben a világos F1.6 lencsével 1.4μm pixelmagasság mellett a Dual Photo Diode képszenzorral, melyek a RAW zajcsökkentő technológiával együttesen gyönyörű képeket készíthetünk alacsony megvilágítással.

Az Xperia 1 új szintre emeli a mobiltelefonos fotózás minőségét a Sony professzionális digitalis fényképezőgépek mérnökeinek segítségével. A Cinema Pro “powered by CineAlta” szintén tovább fejlődött, így a felhaszáló több projekttel tud egyszerre foglalkozni a különböző beállításoknak köszönhetően, mint például a fehéregyensúly növelése, manuális fókusz, és a filmes sztenderdek szerinti hangfelvétel. Az élményt a különálló felvételek egyesítésének lehetősége teszi teljessé.

Az Xperia 5 újdonságai közé tartozik a ‘Photography advice’ funkció, amely hasznos segítséget nyújt a fotózás leggyakoribb kihívásainak elhárításában (mint például a kamera elé bemozduló ujj vagy pislogás), így garantáltan tökéletes képeket készíthetünk.

Az Xperia 5 kompatibilis a Sony‘Imaging Edge™ Mobile’[iii] alkalmazásával, ami lehetővé teszi a fényképek továbbítását a kompatibilis Alpha vagy Cyber-shot™ fényképezőgépekről, így könnyedén leellenőrizhetjük és megoszthatjuk tartalmainkat a közösségi media felületein.

Tapasztalja meg a 21:9 CinemaWide képarány és a Dolby Atmos hangzás magával ragadó élményét

Az Xperia 5 21:9-es képarányának köszönhetően a nézői élmény pontosan olyan, mint ahogyan azt az alkotók megálmodták.

A 21:9 CinemaWide ~155 cm-es Full HD+ OLED kijelző a Sony díjnyertes BRAVIA® TV technológiáit és X1™ mobilprocesszort alkalmaz, ami lehetővé teszi a nagyobb kontrasztot, mélyebb és tisztább színeket elősegítő HDR (magas dinamikai tartomány) remaster technológia használatát.

Az Xperia 5 rendelkezik egy alkotói móddal (“powered by CineAlta”), amely a Master Monitor színreprodukciós technológia által utazás közben is tökéletesen élethű színvilágot hoz létre. Az Xperia 1-hez hasonlóan az Xperia 5 10 bittónusos rendszert[iv] használ, amely számtalan szín megjelenítését teszi lehetővé, ezáltal a színek még

természetesebbnek hatnak. A kijelző az eredeti képfeldolgozó algoritmus mellett támogatja a széles színskálával rendelkező ITU-R BT.2020-t, valamint a DCI-P3-t Illuminant D65-el kiegészítve.

Az élményfaktort tovább növeli a Dolby Atmos és a Sony Pictures Entertainment együttműködése során kialakított hangrendszer, amely lélegzetelállítóan realisztikus, magával ragadó élményt ad az Xperia 5 beépített sztereó fülhallgatóin keresztül. A Sony hangtechnikájával – mely a vezetékes és vezeték nélküli[v] formában is egyaránt magas felbontású – és a DSEE HX és sztereó hangszórókkal a zenehallgatás legtisztább formáját érheted el.

A magas színvonalú játékélmény is garantált: a Game Enchancersegítségével 20 fps-ben rögzíthetsz videókat a játékmenetről, valamint a beszédhangodat is átalakíthatod a beépített extrák segítségével.

Kapcsolódj és szórakozz egész nap!

Az Xperia 5 “Smart Connect” funkciója segít, hogy a kapcsolatban maradj a számodra legideálisabb hálózattal. Ez a technológia a Sony tanuló motorját használva elemzi a beérkező Wi-Fi jeleket, és jelzi a közeljövőben előforduló kapcsolódási problémákat. Az optimális internetkapcsolat érdekében a Smart Connect automatikusan átvált LTE-re, amennyiben bármi nehézségbe ütközik a kapcsolódás.

Az Xperia 5 a legfejlettebb Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile processzorral rendelkezik, a magasabb teljesítmény miatt beépített X24 LTE Modemmel és gigabites LTE kapcsolódással. 4x4-es MIMO technológiája valamennyi LTE kapcsolatot támogatja, köztük rendhagyó módon az alacsonyabbakat is, hogy a gyengébb jelerősségű környékeken is kapcsolatban maradhass.

Továbbá az Xperia 5 még rendelkezik Smart Stamina üzemmóddal, USB PD gyorstöltés funkcióval és egy 3140mAh akkumulátorral az egész napos szórakozás érdekében.

Válaszd ki a stílusodhoz legközelebb álló Xperia 5 készüléket a négy elegáns választható szín, a Kék, a Vörös, a Fekete és a Szürke közül. A színeknek megfelelő tokok szintén elérhetők, a Style Cover nézet akkor is láthatóvá teszi az értesítéseket és tartalmakat, ha a tok éppen csukva van, a hátoldal pedig megvédi a telefont a váratlan külső károktól. A Style Cover bőrtok formájábanis elérhető lesz.

[i] Az Xperia 5 vízálló és por-taszító, ezért aggodalomra semi ok, ha elázik vagy folyóvízben szeretnéd lemosni róla, azonban mindig ügyelj, hogy az összes csatlakozót és azok fedelét előbb szorosan zárd le, továbbá a készüléket ne kerüljön teljesen víz alá. Sós vagy klórozott vízzel vagy egyéb folyadékkal ne érintkezzen. A készülékkel való visszaélés vagy nem megfelelő használat érvényteleníti a jótállást. A készüléket IP65 / 68 védettség-védettség szerint tesztelték. További információ: www.sonymobile.com/waterresistant. Megjegyzés: Az Xperia 5 kapocs nélküli USB porttal rendelkezik a csatlakoztatáshoz és a töltéshez. Az USB-portnak teljesen száraznak kell lennie a töltés előtt.

[ii]Az Xperia 1 kamerája Eye AF (autofókusz) funkcióval rendelkezik, amely alkalmas az emberi szem felismerésére és fókuszban tartására. A Strategy Analytics SpecTRAXService által jóváhagyott 14 ezer okostelefon körében végzett felmérés alapján. 2019 májusig bezárólag.

[iii]A PlayMemories Mobile alkalmazás utódja. A PlayMemories Mobile meglévő felhasználói a PlayMemories Mobile alkalmazás frissítésével tudják használni az alkalmazást.

[iv]8 bites megjelenítés 2 bites szoftveres finomítással

[v] Legfeljebb 990 kbps átfutási sebességig.)

A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.