Kövesse őt: Sony Magyarország

Megvannak az idei Sony World Photography Awards Nyílt versenyének győztesei

Sajtóközlemény   •   febr. 26, 2019 12:44 CET

A World Photography Organisation bejelentette az idei Sony World Photography Awards Nyílt versenyének tíz kategóriagyőztes fényképét.

A fotóversenyre rekordszámú nevezés érkezett a világ 195 országából. A zsűri tíz kategóriában választotta ki és díjazta a legjobb egy fényképből álló munkákat. A győztes fotósok és képeik a következők:

Építészet:Philippe Sarfati, „Heatwave” (Franciaország)

Kultúra (a Culture Trip támogatásával): Pan Jianhua, „Shadow Puppetry” (Kínai Népköztársaság)

Kreatív:Martin Stranka, „Dreamers and Warriors” (Csehország)

Mozgás:Christy Lee Rogers, „Harmony” (Egyesült Államok)

Tájkép:Hal Gage, „Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon” (Egyesült Államok)

Természet és élővilág:Tracey Lund, „Underwater Gannets” (Nagy-Britannia)

Portré:Richard Ansett, „Grayson Perry – Birth” (Nagy-Britannia)

Csendélet:Rachel Yee Laam Lai, „Peony and Leaves” (Hongkong)

Utcai fotózás:Carole Pariat, „Open-Air Toilet” (Franciaország)

Utazás (az Eurostar támogatásával):Nicolas Boyer, „Woman Wearing a Wedding Dress” (Franciaország)

A díjazottak között számos ország képviselője foglal helyet. A különböző élettörténettel rendelkező győztesek listájában fellelhető professzionális fotós, szakmaváltó és amatőr fotós is.

A Nyílt verseny tíz kategóriagyőztesének esélye van megnyerni az Év Nyílt Kategória Fotósa díját is, valamint az elismerés mellé járó 5000 dolláros pénznyereményt. Az Év Nyílt Kategória Fotósa győztesét a Professzionális verseny kategóriagyőzteseivel együtt hirdetik ki 2019. április 17-én a londoni díjátadó ceremónián.

A Nemzeti Díj az ország legnagyobb tehetségét díjazza

A Sony World Photography Awards bejelentette a Nemzeti Díj győzteseinek névsorát. A World Photography Organisation és a Sony immáron hetedik éve ismeri el és díjazza 62 ország helyi fotós tehetségeinek munkáját és lehetőséget biztosít nekik, hogy fényképeikkel világhírnévre tehessenek szert. A Nemzeti Díj Mianmartól kezdve Perun és Mexikón át egészen Vietnámig biztosít lehetőséget a világ fotósainak, hogy munkájukat szélesebb közönség is megismerje. A Nemzeti Díj győzteseinek listája elérhető a www.worldphoto.org/2019-national-awards weboldalon.

Nyeremények és sikertörténetek

A Nyílt kategóriák díjazottjai és a Nemzeti Díj győztese a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeivel gazdagodhatnak. Továbbá nyertes fényképeik bekerülnek a fotópályázat hivatalos évkönyvébe, valamint megtekinthetők lesznek 2019. április 18-tól május 6-ig a Sony World Photography Awards kiállításán Londonban, később pedig Olaszországban, Németországban és Japánban is.

A Nyílt versenyben elért helyezés és a Nemzeti díj elnyerése meghatározó mérföldkő lehet egy fotós karrierjében. A 2018-as Nyílt verseny Vadvilág kategóriájának shortlistese és a perui Nemzeti díj győztese, Pedro Jarque Krebs munkája számos nemzetközi elismerésben részesült, valamint kivívta a közvélemény szimpátiáját is. A fotópályázat az idei évben is a legjobbak közé választotta Jarque Krebs munkáját a Nyílt verseny Természet és élővilág kategóriában.

A World Photography Organisation által szervezett, nemzetközileg elismert Sony World Photography Awards a világ egyik legfontosabb fotós eseménye. A névadó főszponzorral, a Sony-val közösen már 12. alkalommal rendezik meg a négy versenyt magába foglaló fotópályázatot: Professzionális (több képből álló portfóliót díjaznak), Nyílt (egy képből álló munkát díjaznak), Diák (tudományos intézmények számára kiírt pályázat) és Ifjúsági (12 és 19 év közötti korosztályos verseny). A 12. alkalommal megrendezett fotópályázat célja, hogy kiválassza és elismerje az előző év legjobb kortárs fényképeit. A fotóversenyre 2019-ben rekordszámú, összesen 326 997nevezés érkezett a világ 195 országából.

A World Photography Organisation-ről

A World Photography Organisation egy globális szervezet, amely fotográfiával kapcsolatos kezdeményezéseket támogat, világszerte 180 országban. Célunk, hogy a legjobb képek és fotósok díjazásával ráirányítsuk a figyelmet a fotózás szépségére. Büszkék vagyunk arra, hogy erős kapcsolatokat ápolunk a fotósokkal, illetve világszerte iparágvezető együttműködő partnereinkkel. A World Photography Organisation egész évben olyan rangos események házigazdája, mint a világ egyik vezető fotóversenye, a Sony World Photography Awards vagy a világ vezető fényképezés tematikájú nemzetközi vására, a PHOTOFAIRS.

További információkért látogasson el a www.worldphoto.org weboldalra.

A Sony Corporation-ról

A Sony vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zenei, a videós és a képalkotó eszközök, a játékok, valamint az infokommunikációs termékek területén – mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony piacvezető pozícióját a saját gyártású zenei és mozgóképes tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközeinek és megoldásainak, valamint online szolgáltatásainak köszönheti. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 77 milliárd dollár volt a 2018. március 31-ével véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala az alábbi linken érhető el: http://www.sony.net/