Kövesse őt: Sony Magyarország

Tapasztald meg a Sony Series SA-Z1 near field power stúdió hangrendszerének páratlan hangzását

Sajtóközlemény   •   szept. 05, 2019 13:51 CEST

A Signature hangzás

A Signature sorozat a hangzást egy teljesen új hangminőség-tartományba helyezi – az audio élménytől a kézzel fogható zenéig.

Az SA-Z1 készülékkel megtapasztalhatod a Sony egyedi hangfelbontását, amely olyan pontosan adja át a hangok finom rezonanciáját is, hogy úgy érzed, szinte megérintheted a hangokat.

Mesteri szintű hangzásvilág

Az SA-Z1 pontos hangzásának eredete az akusztikus tervezési koncepció. A meghajtóegységek fizikai elrendezése, valamint az egyes meghajtók hanghullámainak időbeli igazítása a kulcs a koncepció a megvalósításához. A mélynyomók és magasnyomók koaxiális elrendezésűek, így a rendszer nagyobb mértékben képes a hangot integrálni a meghajtóegységekből. A Sony a koaxiális elrendezést mikromilliméter pontosan állította be, a hanghullámok időzítése pedig a Sony egyedi algoritmusának és FPGA processzorának köszönhető. Ez pontosan szabályozza az összes meghajtó egység kimenetének időzítését úgy, hogy a hanghullámok főéléhez igazodjon. Ennek a tervezésnek köszönhetően az SA-Z1 olyan magas szintű hangminőséget, felbontást és hangfrekvenciát biztosít, amelyeket még soha nem hallottál egyetlen hangszóróból sem.

Az SA-Z1 hangszórók valósághűen reprodukálnak széles és gazdag akusztikai sávot. Elmúltak a beszűkült és lapos hangzás napjai, ahol csak a hangszórórendszer elülső oldalát érzékelhetted. Most már megtapasztalhatod a zene magasságát és mélységét az oldalsó csatornákkal ellátott „Tsuzumi”[1] elrendezésnek köszönhetően. A vízszintesen, egymással szemben elhelyezkedő két mélynyomó kiküszöböli egymás rezgéseit. A mélynyomóból származó hang az oldalsó csatornákon keresztül sugárzik, ezzel térbeli akusztikai mezőt hoz létre.

Az I-ARRAYTM rendszer három, gondosan elrendezett hangszóróból áll, amelyek együttes működése biztosítja a széleskörű irányítást és a gazdag zenei kifejezési módot. A gondatlan elrendezés ugyanis könnyen olyan hulláminterferenciához vezethet, amely kiugró vagy éppen tompa hangokat okoz. A Sony fejlett számítógépes fizikai szimulációs technológiája összesen egyetlen pontot talált, ahol a kiváló hangzás zavartalan.

A D.A. Hibrid Erősítő Áramkört, amelyet a TA-ZH1ES Signature Series fejhallgató-erősítőtől örököltünk, az újonnan alkalmazott GaN (Gallium Nitride) teljesítményű félvezetővel fejlesztettük ki. A GaN jelentősen csökkenti a torzítást és 100 kHz-es reprodukciós képességet ad a D.A. Hibrid Erősítő Áramkörnek.

Az SA-Z1 tartós és rezonanciamentes felépítésű, tiszta hangot biztosít. A ház hat darab alumíniumlemezből készült, amelyek különleges módon csatlakoznak egymáshoz a japán tradicionális építési módszereknek köszönhetően.

Személyes beállításaiddal is kompatibilis

Könnyedén telepítheted az SA-Z1-et jelenlegi audio vagy fejhallgató-beállításaidba, különféle digitális és analóg bemeneteinek köszönhetően. A PC, a Walkman® és más Sony Signature Series zenelejátszók tökéletes párosítást alkotnak. Az SA-Z1-et saját személyes térben, például asztali használatra tervezték. Mivel a közeltéri hangszórók függetlenek a helyiség akusztikus tulajdonságaitól, amelyek jelentősen befolyásolják a hangredszer teljesítményt, az SA-Z1 könnyedén, közvetlenül előtted elosztja a nagy hangszint különbséget.

Fedezd fel a saját hangod

Az SA-Z1 készüléknek négy egyedi hangbeállítási lehetősége van. Az alapértelmezett beállítás célja, hogy az audio műsorszám teljes zenei potenciálját felszabadítsa, továbbá lehetőséged van arra is, hogy saját ízlésed szerint alakítsd az adott hangokat. A beállítások természetesen változtathatók, ideértve a digitális és az analóg erősítő keverési arányát, a mélynyomó mozgásának vezérlését, a mélynyomó levágási frekvenciáját, emellett beállíthatod a „segítő hangszóró” időbeli igazítását is. Ezekkel a testreszabható funkciókkal ideális, kifejezetten a füledre szabott hangokat hozhatsz létre.

The SA-Z1 2020 tavaszától érhető el.

[1]A Tsuzumi egy tradícionális japán, dobhoz hasonlító ütős hangszer.

A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.