Kövesse őt: Sony Magyarország

Utazz biztonságosan, az utat szem előtt tartva az új XAV-AX8050D és XAV-1500-zal – a Sony legújabb autós audio rendszereivel

Sajtóközlemény   •   szept. 05, 2019 13:53 CEST

Érzékeny, tükröződésmentes érintőképernyő

A térkép böngészése vagy a zeneváltás már nem jelent többé gondot vezetés közben az új, autóba beépíthető audio rendszernek köszönhetően. Nincs más dolgod, csak kiélvezni az XAV-AX8050D nagy méretű - 8,95 hüvelykes – kijelzőjét és tükröződésmentes érintőképernyőjét.

Az XAV-AX8050D egyedülálló, három irányban állítható, erős kijelzővel rendelkezik, rugalmas beállításának köszönhetően nem csak dönthető, de állítható a magassága és a mélysége is az autó és a vezető igényei[1] szerint.

A Sony új, autós audio rendszerének használata kényelmes és könnyű, ezáltal minimalizálja a vezetést zavaró tényezőket.

A médiavevő fejlesztésekor a biztonság és az intuitív formatervezés állt a középpontban. A könnyű kezelhetőség és a minden körülmények között éles és jól átlátható kijelző megkönnyíti a vezetést, amely elengedhetetlen az utakon.

Továbbfejlesztett okostelefon funkciók

Az XAV-AX8050D médiavevőn található Apple CarPlay zökkenőmentesen kapcsolja hozzá iPhone készüléket az autó audio kijelzőjéhez és kezelőszerveihez. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telefonhívásokat kezdeményezzenek, hozzáférjenek lejátszási listájukhoz, üzeneteket küldjenek és fogadjanak, a forgalomhoz igazított útmutatásokat kapjanak és még sok mást is, miközben a vezető az útra koncentrál. Az Apple CarPlay most már támogatja a harmadik féltől származó navigációs alkalmazásokat, így még több lehetőséget kínál a kiválasztott cél[2] eléréséhez.

  • A biztonságot és a kényelmet szem előtt tartva tervezték meg az XAV-AX8050D készüléket, így az Android Auto ™ rendszer megoldásának köszönhetően egyszerűen használhatja okostelefonját az autó kijelzőjén. Az Android Auto™ a Google Assistant segítségével a járművezetők az úton tarthatják a szemüket, miközben összeköttetésben maradhatnak egymással, szórakozhatnak és a hangvezérléssel napi feladataikat[3] is elvégezhetik.
  • WebLink ™ Cast - A WebLink egy alacsony energiát igénylő alkalmazás, amelyet kifejezetten járművön belüli használatra terveztek. Az Android vagy iOS eszköz csatlakoztatásával képes az okostelefon képernyőjét megjeleníteni az XAV-AX8050D kijelzőn, így bármikor megbízható, szórakoztató híreket kaphatsz útközben is (firmware frissítéssel elérhető)[4].
  • Légy a saját hangkeverőd!
  • Az XAV-AX8050D minőségi hangoptimalizálással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a járművezetőknek, hogy optimalizálják saját beállításaikat, és a még jobb vezetési élmény érdekében saját ízlésükhöz igazíthassák a hangzásvilágot.
  • A DSO (Dynamic Stage Organizer) rendszernek köszönhetően úgy érzed majd, mintha hangszórók lennének a műszerfalon. Az EXTRA BASS ™ funkció nem csak a motorhangokat fedi el, de tiszta hangot ad vissza bármilyen hangerőn. Így hangulatodtól függően[5] variálhatod a hangbeállítást az egészen lágytól a durvább hangzásig.

Az XAV-X8050D szintén kompatibilis a FLAC tömörítetlen audioformátummal, XAV-X8050D akár 24 bites mélységgel és 48kHz[6]-es frekvencián képes lejátszani a FLAC fájlokat.

Ezen túlmenően az XAV-X8050D 3 nagyfeszültségű előkimenettel rendelkezik. Az 5 voltos jel tiszta hangot ad, kevesebb torzítással, ha a fejegységet a későbbi akusztikus bővíthetőség érdekében egy erősítőhöz csatlakoztatod.

Széleskörű szolgáltatások

Az XAV-X8050D rendkívüli gyors ébresztési funkciójával készen áll arra, hogy a gyújtás bekapcsolása után nemsokkal már az úton legyél[7].

Ha rendelkezel hátsó kamerával, akkor annak képét a képernyőn is megtekintheted a testreszabható útmutatásokkal együtt, amelyek segítenek a biztonságos utazásban.

Az XAV-1500 forradalmasítja a vezetési élményt

Oszd meg okostelefonod képernyőjét a XAV-1500 készülékkel a WebLink ™ Cast segítségével, és csatlakozz a Bluetooth-on keresztül, hogy használhasd a kihangosító és vezeték nélküli audio streaming funkciókat.

A 6,2 hüvelykes kijelzőt egyszerű megérinteni, ráadásul tükröződésmentes érintőképernyőjével javítja a vezetési élményt. Ezen felül helytakarékos és ergonómikus kialakításával könnyen illeszkedik az autók belső teréhez.

Vidd magaddal a basszust az EXTRA BASS ™ funkcióval, amely ütősen szól bármilyen hangerőn. A hangoptimalizálás mellett, a médiavevő támogatja a DSO (Dynamic Stage Organizer) technológiát, 10 sávos hangszínszabályzóval rendelkezik, valamint tömörítetlen FLAC audio fájlokat is könnyedén lejátszik, így kiváló hangminőséggel élvezheted a zenéid, bárhol is legyél.

Fedezd fel a stresszmentes ébresztés funkciót, amely közvetlen a gyújtás kapcsolása után várja utasításaidat. Ráadásul az XAV-1500 visszapillantó kameráinak köszönhetően testreszabható útmutatásokkal lát el, amelyek lehetővé teszik a biztonságos és könnyű tolatást.

A XAV-AX8050D és XAV-1500 modellek 2019 novemberétől érhetők el.

[1]A termék beszerelésekor biztosítson hozzáférést a jármű eredeti tartozékaihoz, és bizonyosodjon meg róla, hogy az eszköz semmilyen módon nem akadályozza a járművezető kilátását.

[2]Az Apple, iPad, iPhone, iPod és iPod Touch Apple Inc. bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és egyéb országokban. Az Apple CarPlay Apple Inc. védjegye.

[3]A Google és Android Auto a Google LCC. védjegyei.

[4]A WebLink™ támogatás lehetősége a XAV-AX8050D médiavevő egyik közeljövőben megjelenő rendszerfrissítésével válik elérhetővé. További részletekért látogasson el a https://www.sony.net/SonyInfo/Support/ weboldalra.

[5]Az EXTRA BASS a Sony Corporation védjegye.

[6]Dekódolható fájlformátum. A hanghullámok reprodukálása Linear PCM átalakítással történik 24 bit / 44.1 kHz hullámhosszon.

[7]A rendszer 6,5 másodperc alatt áll készen az indulásra. A biztonsági figyelmeztetés jelzéstől számított becsült időtartam. 

A Sony Corporation a jelenkor legfejlettebb technológiáin alapuló kreatív szórakoztató vállalata. A Sony célja, hogy videójátékai, zenei és mozifilmes tartalmai, elektronikai és félvezető termékei, valamint pénzügyi szolgáltatásai a kreativitás és a technológia segítségével érzelemmel töltsék meg a világot. További információkért látogasson el a http://www.sony.net/ weboldalra.